Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κυλικεία σχολείων σέρβιραν και καφέ στους μαθητές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Το 57% των κυλικείων πουλούσε απαγορευμένα προϊόντα και το 9% δεν είχε την απαιτούμενη άδεια

 

Τσιπς, γαριδάκια, πατατάκια, σοκολάτες, πίτσες και σάντουιτς με ζαμπόν και μπέικον, αναψυκτικά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ανθυγιεινό πουλούν τα περισσότερα από τα μισά σχολικά κυλικεία.
 
Μάλιστα μετά από έλεγχους που έκανε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, οι ελεγκτές έμειναν και με το στόμα ανοιχτό. Γιατί; Επειδή πολλά κυλικεία σέρβιραν ακόμη και καφέ!
 
«Είναι για τους καθηγητές» δικαιολογήθηκαν στους επόπτες δημόσιας υγείας οι υπεύθυνοι των κυλικείων, οι οποίοι πιάστηκαν στα… πράσα για δεύτερη φορά.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, οι επόπτες κατά τον επανέλεγχο που έκαναν το διάστημα από τον Δεκέμβριο 2009 ως τον Ιανουάριο 2010 διαπίστωσαν ότι κυλικεία που είχαν βρεθεί να παρανομούν κατά τον προηγούμενο έλεγχο που έγινε τον Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 2009, δεν είχαν συμμορφωθεί.
 
Κατά τον δεύτερο έλεγχο οι επόπτες διαπίστωσαν ότι το 57% των κυλικείων εξακολουθούσε να πουλάει απαγορευμένα προϊόντα και το 9% δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Στο 30% των κυλικείων έγιναν συστάσεις, κυρίως για μικροπαραλείψεις. Σύμφωνα με τον νόμο 1183/2006 στα κυλικεία επιτρέπεται η πώληση μόνο υγιεινών τροφίμων, όπως φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα σε ατομική συσκευασία, μπισκότα με χαμηλά λιπαρά, σταφιδόψωμα, μουστοκούλουρα, τοστ ολικής άλεσης χωρίς μαγιονέζα, γάλα (λευκό ή σοκολατούχο) χαμηλό σε λιπαρά, γιαούρτι χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες, ρυζόγαλο, φυσικοί χυμοί φρούτων χωρίς ζάχαρη κ.ά. 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε