Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κύμα φυγής από το Δημόσιο

Κύμα φυγής από το Δημόσιο

Το νέο ασφαλιστικό απειλεί με πλήρη κατάρρευση του ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση με το τεράστιο έλλειμμα στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων. Ήδη 250.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν να βγουν σε σύνταξη.
 

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν αυξηθεί κατά 45%. Με 20.000 αιτήσεις στα συρτάρια το εφάπαξ βγαίνει σήμερα μετά από δύο χρόνια, καθώς λείπουν περίπου 900 εκατομμύρια. Από το Σεπτέμβρη θα προστεθούν άλλες 30.000 αιτήσεις και το ποσό που θα χρειαστεί θα φτάσει το 1,2 δισ.

Την ίδια ώρα τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται στα 25 εκατομμύρια, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τα περίπου 600 εφάπαξ που καταβάλλονται κάθε μήνα. Ο διευθυντής του ταμείου εκφράζει την ανησυχία του ότι σε 2 με 3 χρόνια κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάρουν πότε το επίδομα.

 

Οι αλλάγές στο ασφαλιστικό έχουν οδηγήσει και σε ένα άνευ προηγουμένου κύμα φυγής και από τα σώματα ασφαλείας, καθώς με τα νέα μέτρα οι ένστολοι θα δουλεύουν τουλάχιστον μια δεκαετία περισσότερο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε