Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κυριάκος Μαμιδάκης: Η επιστολή “φωτιά” στον Γιώργο Παπανδρέου και το… ναυάγιο στη Σούδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Διαβάστε γιατί ο πρόεδρος της Jet Oil, Κυριάκος Μαμιδάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα νεκρός και σύμφωνα με πληροφορίες αυτοκτόνησε, είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στον -τότε πρωθυπουργό- Γιώργο Παπανδρέου.

Το 2010 ο Κυριάκος Μαμιδάκης άναψε “φωτιές” με την ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο όμιλος Μαμιδάκη ήθελε να διαμορφώσει έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στη Σούδα. Το εν λόγω εγχείρημα πήρε χαρακτήρα θρίλερ, τελικά όμως αυτό το έργο ουδέποτε ολοκληρώθηκε και η επένδυση στην Κρήτη δεν έγινε.

Στην επιστολή που έστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου διαμαρτυρήθηκε έντονα για το “μπλόκο” στη Σούδα. Υποστήριξε επίσης ότι το έργο ήταν αναγκαίο για την Κρήτη και υπονόησε σαφώς στην επιστολή του ότι η ανάκληση των αδειών ενέχει πολιτικές σκοπιμότητες. Μιλώντας στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”, σημείωνε μάλιστα ότι “πρέπει να αλλάξει επιτέλους αυτή η νοοτροπία που εμποδίζει τις επενδύσεις, αλλιώς θα βουλιάξουμε ως χώρα”.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος της Jet Oil έκανε λόγο για “σκόπιμη καθυστέρηση της επένδυσής του στη Σούδα Χανίων”, στο θέμα της εγκατάστασης αποθηκευτικών χώρων για καύσιμα.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η Κρήτη είχε άμεση ανάγκη από αποθηκευτικούς χώρους, καθώς οι υπάρχοντες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ανάγκες το πολύ 15 ημερών.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης τόνιζε ότι για το έργο, είχαν εκδοθεί όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις και το ΣτΕ είχε απορρίψει τις αιτιάσεις του δήμου Σούδας με δύο αποφάσεις του (2980/2009 και 2981/2009). Η μόνη εκκρεμότητα ήταν αυτή που αφορούσε στην τυπική έγκριση της ναυτικής διοίκησης για τα οικοδομικά έργα.

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε εκτός των άλλων τη στάση του περιφερειάρχη Κρήτης, ο οποίος, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μαμιδάκη, ανακάλεσε δική του απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Στην ανοιχτή επιστολή του κατέληγε καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει προς το ΥΠΕΚΑ για την “άμεση ανάκληση της παράνομης πράξης του περιφερειάρχη” προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.

Με πληροφορίες από energy press

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε