Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λακωνία: Σε απόγνωση οι αγρότες από τις ζημιές που άφησε η κακοκαιρία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλά σημεία ενώ το αγροτικό οδικό δίκτυο καταστράφηκε ολοσχερώς…

Από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, τον έντονο κυματισμό από τους δυνατούς ανέμους, αλλά και τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στα χωριά Ελιά, Λάχι και Νεάπολη καθώς και σε αρκετούς ακόμα οικισμούς στην νοτιοανατολική Λακωνία.

Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, ”σε πάρα πολλά σημεία έχουν γίνει κατολισθήσεις, καθιζήσεις, πτώσεις πρανών. Το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει ολοσχερώς καταστραφεί και το δημοτικό οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Έχει καταστραφεί η άσφαλτος, έχει καταπέσει το οδόστρωμα και έχουν γίνει καταστροφές υποδομών ύδρευσης και γεωτρήσεων”.

Ο κ. Τριχείλης προσθέτει πως σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο κυρίως της Νεάπολης, ”έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, λιμενικές εγκαταστάσεις και παραλιακούς δρόμους”.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρει ότι γίνεται καταγραφή των ζημιών, ”οι οποίες με τους πρώτους υπολογισμούς, θα ξεπεράσουν τις 200.000,00 € και οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητα των δρόμων, η ασφάλεια των διερχομένων, οδηγών και πεζών, καθώς και ο ελλιμενισμός των σκαφών”.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε