Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαμία: Αθώοι 8 χρόνια μετά για υπόθεση εμπορίας βρεφών

Λαμία: Αθώοι 8 χρόνια μετά για υπόθεση εμπορίας βρεφών

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αθώωσε σήμερατους κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης παράνομης υιοθεσίας.

Πρόκειται για τον γνωστό γυναικολόγο Χρήστο Τσαγκάρη αλλά και τον συγκατηγορούμενό του νομικό σύμβουλο Βαγγέλη Ανδρούλα, καθώς επίσης και την 62χρονη Βουλγάρα. Η υπόθεση είχε αναδειχθεί από εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπολου το 2003 και οι κατηγορούμενοι είχαν προφυλακιστεί για μερικούς μήνες.

Μετά από μια μαραθώνια και ψυχοφθόρα ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργου Δούμα και Λεωνίδα Παπασταμούλη και δεν έλαβε υπ΄όψιν το υλικό από την κρυφή κάμερα της εκπομπής.

“Σήμερα δια μια εισέτι φορά αποδόθηκε ουσιαστική δικαοσύνη, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτόν τις σπιλωθείσες τιμές και υπολήψεις με την μέθοδο της κρυφής κάμερας και τις καταθέσεις μαρτύρων που έδρασαν ως προβοκάτορες για να στηθεί το όλο σκηνικό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό μας, που κουραστήκαμε διαρκώς να επαναλαμβάνουμε και να μαχόμεθα για τη βασιμότητά του. Ότι δηλαδή δεν είναι νόμιμο να ληφθούν υπόψιν καταθέσεις που λήφθηκαν με τον άνω τρόπο και ισοπεδώνουν δικαιώματα αθώων ανθρώπων. Ελπίζουμε η γενναία αυτή απόφαση να αποτελέσει φάρο και οδηγό της δικαστηριακής μας πρακτικής και νομολογίας για παρόμοιες περιπτώσεις, που εύχομαι να είναι η τελευταία” δήλωσε ο  Γιώργος Δούμας μιλώντας στο LamiaReport.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε