Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λαμπρά εγκαίνια για τον Όμιλο Ξυνή στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στην οδό Βαλαωρίτου 9.

O πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής μαζί με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ.Παναγιώτη Ψωμιάδη έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων για το νέο κτίριο που θα φιλοξενεί το Mediterranean College και το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους (σπουδαστές, απόφοιτοι, γονείς, καθηγητές και φίλους) τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τόνισε πως με τις νέες αυτές εγκαταστάσεις ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ θα συνεχίσει με νέες προοπτικές την προσπάθειά του για παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.

«Σήμερα υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη δυναμική πορεία μας, πάντα με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια πίστη, ενστερνιζόμενοι τις αξίες του πολιτισμού μας και ακολουθώντας τα βήματα των εξελίξεων, στα οποία μας οδηγεί η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Ευχαριστώ τη νεολαία της Βόρειας Ελλάδας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει, και τους τοπικούς παράγοντες για την στήριξη και την αναγνώριση του έργου μας». Στη συνέχεια ο κ. Ξυνής κάλεσε τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη να κάνει τα εγκαίνια.

Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης στο χαιρετισμό του εκθείασε την πρωτοβουλία του κου Σοφοκλή Ξυνή, να μεταφερθεί ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ σε ένα κτίριο όπως αυτό της Βαλαωρίτου 9, με αμφιλεγόμενη ιστορία, και να το μετατρέψει σε χώρο εκπαίδευσης και πολιτισμού, και χαρακτήρισε το νέο κτίριο χώρο όμορφο και λειτουργικό, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, όπου η εκπαίδευση συναντάει τον πολιτισμό και τη δημιουργία.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξεχνώ πως πριν 18 χρόνια εγκαινίασα τις πρώτες εγκαταστάσεις του Ομίλου ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη. Πολλά άλλαξαν από τότε. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς εκπαίδευσης στην Ελλάδα, εκείνο που παραμένει όλα αυτά τα χρόνια ως κύριο χαρακτηριστικό του και φωτεινό σημείο αναφοράς, είναι η αγάπη, το μεράκι και η διάθεση για σκληρή δουλειά που διακρίνει την οικογένεια Ξυνή, το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό».

Κλείνοντας ο κ. Ψωμιάδης τόνισε: «Είμαι βέβαιος πως η νέα αυτή κυψέλη γνώσης που εγκαινιάζουμε όλοι μαζί εδώ σήμερα, σε αυτές τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άξιους και μορφωμένους ανθρώπους, έτοιμους να βοηθήσουν την πατρίδα μας».

Τα εγκαίνια τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής και Γιάννης Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θωμάς Αρναούτης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής κ. Θεόδουλος Ταπανίδης, και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας κ. Δημήτρης Ευσταθίου.

Το λόγο πήραν επίσης ως εκπρόσωπος των σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο σπουδαστής Ψυχολογίας του Mediterranean College κ. Γιώργος Κουντουράς και ως εκπρόσωπος των αποφοίτων η απόφοιτη του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, η επιτυχημένη Δημοσιογράφος κα Ντέμη Παπαδοπούλου.

Μετά το επίσημο τελετουργικό, τα εγκαίνια συνεχίστηκαν με ένα μεγάλο street party. Η Βαλαωρίτου γέμισε με μουσική και φωτορυθμικά, και οι καλεσμένοι των εγκαινίων αλλά και οι διερχόμενοι διασκέδασαν με τη μουσική από τους DJ TASOS & ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Το σύνθημα για χορό έδωσαν οι σχολές International Dance Club και Lindy Hop Greece, και η Βαλαωρίτου μετατράπηκε σε ένα μεγάλο dance Floor, καθώς το hip hop διαδεχόταν το swing και το tango.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε