Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Λασίθι: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σητεία

Η πυρκαγιά αποτέφρωσε 250 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης – Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι στις περιοχές Καστρίτσι και Πλατάνι, κοντά στην Πάτρα. 
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι. Εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ στον Χανδρά Σητείας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις .

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν την Κυριακή στις περιοχές Καστρίτσι και Πλατάνι κοντά στην Πάτρα.

Και στις δύο περιοχές εξακολουθούν να παραμένουν και να επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις. Οι φωτιές έχουν ήδη κάψει δεκάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και καλλιεργειών.

Η φωτογραφία είναι από αναγνώστη του Newsit.gr

Επτά οχήματα με 15 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα έσπευσαν στον Πόρο, όπου κατάφεραν να θέσουν υπο μερικό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Νεώριο.

Εν τω μεταξύ στη 13.25 χθες το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή, στο Γερολιμένα Λακωνίας. Η φωτιά έλαβε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 17.00.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε