Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λαβράκια από το σαφάρι της οικονομικής αστυνομίας

Γιατροί που δεν έκοβαν αποδείξεις, βενζινάδικο με ταμειακή μηχανή – μαϊμού και δεκάδες άλλοι παραβάτες στον εισαγγελέα.

Τριάντα περιπτώσεις παραβάσεων διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα, αλλά και σε ιατρεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος καταστημάτων για 21 φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, αθεώρητα δελτία αποστολής και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων) καθώς και οκτώ παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων (στέρηση αδειών λειτουργίας και αδειών εργασίας).

Παράλληλα σε τρεις ελέγχους σε ιατρεία σε περιοχές της Αττικής, διαπιστώθηκαν, σε ένα απ’ αυτά, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, μη ενημέρωση βιβλίων επίσκεψης ασθενών), ενώ η έρευνα συνεχίζεται στα βιβλία εσόδων-εξόδων και σε μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.

Από έλεγχο τέλος σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής διαπιστώθηκε η χρήση ταμειακής μηχανής, χωρίς να έχει θεωρηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ και παράβαση του «Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων» (μη τήρηση προβλεπόμενων βιβλίων). Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων για τα καύσιμα του πρατηρίου, σύμφωνα με τον Τελωνειακό Κώδικα.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ θα ενημερωθούν σχετικά οι αρμόδιες ΔΟΥ, ώστε να κινήσουν τις διαδικασίες επιβολής προστίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστρολόγος με 4 εκατομ. ευρώ και κομμωτής με 1,5 εκατ. στην τράπεζα! Όργιο φοροδιαφυγής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε