Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λάβροι οι αλληλέγγυοι των μεταναστών κατά Λοβέρδου

Λάβροι οι αλληλέγγυοι των μεταναστών κατά Λοβέρδου

Οι εκπρόσωποι και αλληλέγγυοι των μεταναστών υποστήριξαν για τον υπουργό ότι «επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό και παράλληλα να τον στρέψει σε βάρος των μεταναστών».

Παρέμβαση του εισαγγελέα για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» σε βάρος τους και «καλλιέργεια φόβου στην ελληνική κοινωνία», ζήτησαν αλληλέγγυοι των μεταναστών απεργών πείνας, που φιλοξενούνται στο μέγαρο Υπατία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν με αφορμή τη δήλωση στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι το συγκεκριμένο μέγαρο είναι “βόμβα” λοιμώξεων στο κέντρο της Αθήνας.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας, ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή υπάρχει ομάδα γιατρών όλων των ειδικοτήτων που παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τους απεργούς πείνας. Χθες, εμφανίστηκε κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ, χωρίς καμιά ταυτότητα, δηλώνοντας ότι ήρθε να εξετάσει τους απεργούς.

Μετά τέσσερις ώρες προσκόμισαν έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ήρθαν για να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη στους μετανάστες απεργούς πείνας. Τους δηλώσαμε ότι οι απεργοί πείνας παρακολουθούνται από την πρώτη στιγμή από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και έχουν την ψυχολογική στήριξη των υποστηρικτών του αγώνα τους.

Από την πλευρά των γιατρών υποστηρικτών στους απεργούς πείνας, ο παθολογος ογκολόγος Θανάσης Καραμπέλης δήλωσε ότι «διαβεβαιώνουμε τον υπουργό και τον ελληνικό λαό ότι στο κτίριο “Υπατία” δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό γρίπης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε