Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Le Monde: "Τελικά οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο από τους 'Ελληνες!"

Le Monde: `Τελικά οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο από τους 'Ελληνες!`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.06.2011 | 10:02
Πρώτη δημοσίευση: 02.06.2011 | 09:48

H γαλλική εφημερίδα "έβαλε κάτω" τους αριθμούς και ανατρέπει τον μύθο που εντέχνως προσπαθούν εδώ και μήνες να καλλιεργήσουν οι Γερμανοί οτι είμαστε οι τεμπέληδες της Ευρώπης.

Μπροστάρησα σε όλη αυτή την εσκτρατεία ήταν η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Στην πραγματικότητα, «οι Γερμανοί εργάζονται πολύ λιγότερο και δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί» δηλώνει στη γαλλική εφηµερίδα ο οικονοµολόγος Πατρίκ Αρτούς µε βάση µελέτη που συνέταξε ο ίδιος.

Όπως επισηµαίνει ο Πατρίκ Αρτούς, είναι χρήσιµο να ρίξει µια µατιά στους αριθµούς.

Σύµφωνα µε στοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119.

«Ακόµη και εάν το όριο συνταξιοδότησης είναι µεγαλύτερο στη Γερµανία (65 έτη τώρα και 67 στο µέλλον) η πραγµατική µέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια» προσθέτει ο Γάλλος οικονοµολόγος. «Οι Γερµανοί συνταξιοδοτούνται στα 62,2, οι Ισπανοί στα 62,3, οι Πορτογάλοι στα 62,6 και οι Έλληνες στα 61,5.

Οι Γάλλοι βρίσκονται πιο κάτω, καθώς κατά µέσο όρο συνταξιοδοτούνται στο 60ό έτος της ηλικίας τους».

Εξίσου αποκαλυπτική είναι η σύγκριση στο θέµα της παραγωγικότητας. Η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερµανία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα µε την κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Νότια Ευρώπη.

Όσο για την ωριαία παραγωγικότητα των Γερµανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο αλλά δεν είναι µεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρκελ: “Δεν μπορείτε να ζητάτε βοήθεια και να κάνετε διακοπές”!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο