Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λειψό και... καθυστερημένο το επίδομα αδείας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.07.2010 | 09:41
Πρώτη δημοσίευση: 16.07.2010 | 21:41

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πάρουν οι συνταξιούχοι το βοήθημα των 200 ευρώ που έρχεται να αντικαταστήσει το επίδομα αδείας. Θα τα δώσουν πίσω όμως γιατί επιστρέφει το ΛΑΦΚΑ.

Στα περισσότερα ταμεία, τα επίδομα όχι μόνο έχει... “ψαλιδιστεί” αλλά θα καταβληθεί και με καθυστέρηση ενός μήνα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα είναι μικτό, που σημαίνει ότι στους δικαιούχους θα γίνουν και κρατήσεις!

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στις 22 Ιουλίου, μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου. Στους διπλοσυνταξιούχους θα δοθεί με τη μεγαλύτερη σύνταξη, ενώ στους δικαιούχους που παίρνουν σύνταξη άνω των 2.500 ευρώ θα δοθεί μειωμένο, ενώ δε θα δοθεί καθόλου στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών.

Στα υπόλοιπα ταμεία, το επίδομα θα δοθεί με ένα μήνα καθυστέρηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 24 Ιουλίου, στον ΟΑΕΕ την 1η Αυγούστου και στον ΟΓΑ το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Και ενώ από τη μια θα πάρουν το επίδομα των 200 ευρώ οι συνταξιούχοι, από την άλλη θα κληθούν να το... επιστρέψουν αφού με την προκαταβολή της σύνταξης του Αυγούστου επιστρέφει και το “χαράτσι” του ΛΑΦΚΑ, η παρακράτηση 3-10% στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο