Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λέσβος: Στο πειθαρχικό ναζιστής – διευθυντής σχολείου!

Λέσβος: Στο πειθαρχικό ναζιστής – διευθυντής σχολείου!

Υμνούσε στο ενδοσχολικό δίκτυο του υπουργείου Παιδείας, τον Χίτλερ και τον Ρούντολφ Ες…

Στο πειθαρχικό παραπέμφθηκε ο διευθυντής του Πειραματικού γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλης Μακρυπούλιας, μετά την ΕΔΕ που διετάχθη εναντίον του καθώς διατηρούσε ιστοσελίδα με κείμενα και παραπομπές στην ακροδεξιά οργάνωση Χρυσή Αυγή.

H σελίδα αυτή, λειτουργούσε στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για χρήση από τα σχολεία με αποτέλεσμα να εμφανίζεται στο σχολικό δίκτυο όλης της Ελλάδας. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η ιστοσελίδα του εν λόγω διευθυντή έχει μπλοκαριστεί από του υπουργείο Παιδείας.

Ο διευθυντής με την ιστοσελίδα του http://users.sch.gr/makripulias/ την οποία  τιτλοφορούσε “ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΕΙΟΝ ΗΜΑΡ” και  την οποία στήριζε στο ενδοδίκτυο του υπουργείου Παιδείας www.sch.gr,  δήλωνε ευθαρσώς ότι “είναι τιμή το να αποκαλούμαστε εθνικοσοσιαλιστές”, ενώ  αναρτούσε κείμενα ναζί εγκληματιών πολέμου όπως του Ρούντολφ Ες αλλά και τους ίδιου του Χίτλερ.
 

Παράλληλα, προέβαλε και άλλες ναζιστικές ιστοσελίδες, ενώ αναδημοσίευε και άρθρα από την εφημερίδα Αυγή, της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ των άλλων στα άρθρα του ο Β. Μακρυπούλιας εκθείαζε τον Άρειο πολιτισμό -εφεύριμα της ναζιστικής ιδεολογίας- και έγραφε περί της “εσωτερικής δύναμης των φωτισμένων αυτού του χρυσού γένους που μέσα από τη φυλετική πίστη παραμένουν σε συνεχή επαφή με τους τελείους του επόμενου κόσμου”. Δε δίστασε δε να χαρακτηρίσει τον  Οικουμενικό Πατριάρχη  “προδότη και ανθέλληνα”.
 
Μάλιστα, ο γυμνασιάρχης είχε πάλι προκαλέσει τη κοινή γνώμη όταν πριν από τρία χρόνια ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ  σε τηλεοπτική συζήτηση υπερασπίστηκε το ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε