Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λευκή απεργία από τους ελεγκτές μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στις πτήσεις

Λευκή απεργία από τους ελεγκτές μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στις πτήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.09.2011 | 10:58
Πρώτη δημοσίευση: 17.09.2011 | 10:58

Καθυστερήσεις στις πτήσεις αναμένεται να προκαλέσει η πιστή εφαρμογή των κανονισμών του Eurocontrol για την εναέρια κυκλοφορία, που αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

H «πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας» που επικαλούνται οι ελεγκτές, ισοδυναμεί με τη λεγόμενη «λευκή απεργία», καθώς θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου

Αντιδρώντας στην περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, μέσω του νέου μισθολογίου, η γενική συνέλευση του κλάδου αποφάσισε ακόμα 24ωρη απεργία για τις 25 Σεπτεμβρίου και τετράωρη στάση εργασίας για τις 28 Σεπτεμβρίου (12 μεσημέρι έως 4 μ.μ.).

Οι ελεγκτές ζητούν την έξοδο των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας από το Δημόσιο και τη δημιουργία ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία του Κράτους.

Ο πρόεδρος της Ενωσης των Ελεγκτών Οδ. Μαργέτος τόνισε : «Οι αμοιβές του κλάδου, παρότι προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη υπέρπτησης των αερομεταφορέων προς το Eurocontrol, έχουν ήδη μειωθεί κατά 20%. Γι' αυτό το Eurocontrol ζητά από την Ελλάδα να επιστρέψει 40 εκατ. ευρώ από τα τέλη που εισέπραξε πέρυσι».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο