Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων

Μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα αφήνει λίγα λουλούδια στο σημείο ΦΩΤΟ REUTERS
Μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα αφήνει λίγα λουλούδια στο σημείο ΦΩΤΟ REUTERS

Είναι η επόμενη ημέρα. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για τις τέσσερις ψυχές που χάθηκαν άδικα. Απο το πρωί μέχρι το βράδυ περαστικοί αφήνουν απο ένα λουλούδι…

Είναι οι απλοί πολίτες που αφήνουν από το πρωί λίγα λουλούδια μπροστά στην τσακισμένη τζαμαρία της τράπεζας. Εκείνοι αφήνουν λουλούδια στο σημείο από το οποίο πέταξαν οι κουκουλοφόροι χθες τις δολοφονικές μολότοφ.  Η καμένη τράπεζα έχει μετατραπεί σε χώρο λαϊκού προσκηνύματος.


 

Περαστικοί, άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκλονισμένοι από την ανείπωτη τραγωδία περνούν από το σημείο στέκονται για λίγο και δεν μπορούν να πιστέψουν πως μέσα στην καρδιά της Αθήνας χάθηκαν με αυτόν τον τρόπο τρείς άνθρωποι και ένα αγέννητο μωρό.

Μια γυναίκα δίνει ένα λουλούδι σε αστυνομικό για να το αφήσει μπροστά στην τράπεζα

Αστυνομικοί αφήνουν για λογαριασμό πολιτών λουλούδια

Μέσα στην τράπεζα οι αστυνομικοί κανουν έρευνες και συλέγουν στοιχέια. Έξω από το κτήριο περαστικοί, άνθρωποι που δεν γνώριζαν τα τρια θύματα μιας ανάιτιας επίθεσης, κοντοστέκονται βουρκόνουν και λένε το τελευταίο αντίο. Τα όργανα της τάξης μεταφέρουν πολλές φορές αυτά τα λουλούδια στην σπασμένη τζαμαρία.

Είναι η αυθόρμητη κίνηση απλών πολιτών

Γιατί ; . . .

Απλοί πολίτες οράγνωσαν συγκέντρωση έξω από την τράπεζα στις 8 το βράδυ με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων. “Έξω από την Μαρφιν στις 20:00 να αφήσουμε ένα λουλούδι και ένα κερί για τις ψυχές τους. Θα είμαστε εκεί”
Και ήταν εκεί…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε