Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λίγες βροχές και ενίσχυση των βορείων ανέμων

Λίγες βροχές και ενίσχυση των βορείων ανέμων

Οι λίγες παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και οι βόρειοι άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Χαλκιδική όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός τις πρωινές ώρες προβλέπονται με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Οι νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε