Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Λίγο πριν το “κραχ” το ΙΚΑ – Ξεκινούν κατασχέσεις σε οφειλέτες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από σήμερα μπαίνει μπρος σχέδιο κατασχέσεων για να “τρομάξουν” οι μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ και να πάνε ταμείο, αφού το ίδρυμα… βγαίνει να πληρώνει ως τέλος του χρόνου με το… ζόρι.

“Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων αλλά και άλλων κατασχέσεων, ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες, τους οποίους έχουμε ειδοποιήσει” είπε ο υπουργός Εργασίας, ανοίγοντας έτσι τον κύκλο των κατασχέσεων.

Οι συνολικές οφειλές προς το Ίδρυμα φθάνουν τα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ το ΙΚΑ έχει υπολογίσει ότι 3,5 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρήσεις που “βρίσκονται εν ζωή” και μπορούν αν ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Το κυνήγι των οφειλετών με κατασχέσεις ξεκινάει καθώς το ΙΚΑ έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά τα λόγια του διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου:
“Κάθε μήνα δίνουμε μάχη για να πληρωθούν οι συντάξεις. Στις 19 κάθε μηνός αφού διασφαλισθεί το απαραίτητο ποσό, παίρνουμε ανάσα και ξεκινούμε την προσπάθεια για τον επόμενο μήνα”

Ήδη το ΙΚΑ μέσα στο πρώτο εξάμηνο έχει λάβει το 91% της επιχορήγησης που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός για ολόκληρο το 2011, ενώ κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση με την τρόικα συμφωνήθηκε να δοθεί έκτακτη επιπλέον επιχορήγηση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε