Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λιγότεροι φεύγουν με αυτοκίνητο – 12% μείωση σε σχέση με πέρυσι

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται η έξοδος από την Αθήνα των εκδρομέων του Πάσχα, από τις δυο μεγάλες εθνικές οδούς.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου σημειώνεται «ουρά» 200 μέτρων, λόγω της βραδυπορίας στα διόδια.

Συνολικά, από τις 6.00 το πρωί της Μ. Πέμπτης έως τις 6.00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκεύης από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου έχουν διέλθει 85.532 οχήματα και από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας έχουν διέλθει 68.684 οχήματα.

Συγκριτικά με πέρσι παρατηρείται μείωση 12%, αφού την ίδια ημέρα είχαν περάσει από τα διόδια στις δυο μεγάλες εθνικές οδούς συνολικά 175.000 οχήματα.

Κανονικά η κίνηση στα λιμάνια

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνια ενώ χθες αναχώρησαν συνολικά από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο 53.014 επιβάτες.

Το λιμενικό συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους δρόμους.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα δεκατέσσερα δρομολόγια. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού προγραμματίστηκαν δεκαέξι δρομολόγια, δέκα από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.

Παράλληλα, αυξημένες κατά 40% είναι οι προσφερόμενες θέσεις στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενώ είκοσι επτά έκτακτες πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις) έχουν προγραμματιστεί στο Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διαβάστε επίσης:
Αναλυτική πρόγνωση έως και την Κυριακή του Πάσχα για 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε