Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λιώνουν τα χιόνια – Προσοχή όμως στον παγετό! – Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

ΩΡΑ 10.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

– Παγίδες τα πεζοδρόμια
– Δύσκολες ώρες αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί
– Στα νησιά και στην Κρήτη χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Όπως προέβλεψε στο Νewsit ο μετεωρολόγος, Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τα φαινόμενα με τις χιονοπτώσεις περιορίζονται στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ο μεγαλύτερος εχθρος πλέον είναι ο παγετός ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει και τα πιο σοβαρά προβλήματα.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ο καιρός έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Υπάρχουν ασθενείς χιονοπτώσεις ακομη σε περιοχές της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Ανατολικής Πελοποννήσου.
Στο Αιγαίο έχουμε χιονόνερο ή χιόνι στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στις ορεινές περιοχές των υπόλοιπων νησιωτικών περιοχών.
Η εικόνα του καιρου είναι ότι όλος ο κορμός της ηπειρωτικής χώρας θα βελτιωθεί και πλέον καθώς  θα πέσει το βράδυ και αύριο νωρίς το πρωϊ, οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από το μηδέν σε όλο τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας και σε ορισμένες περιοχές μάλιστα αρκετά κάτω από το μηδέν, μπορεί και σε διψήφια νούμερα όσο πηγαίνουμε βορειότερα.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σε περιοχές όπου υπάρχουν χιόνια τα οποία λιώνουν και θα παγώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.Οι βοριάδες που σε αρκετές περιοχές του Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αγαίου φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ  μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας  η θερμοκρασία θα ανέβει κατα τη διάρκεια της ημέρας σε όλη τη χώρα και κυρίως στο Ιονιο και τα ηπειρωτικά καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστηματα ηλιοφάνειας και πλέον ακόμη καλύτερος θα είναι ο καιρός από εκεί και πέρα, όμως και πάλι τη νύχτα της Πέμπτης θα έχουμε κατά τόπους παγετό.

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ειναι ραγδαία απο την Παρασκευή και η εικόνα του καιρού και θα είναι βελτιωμένη σε όλη τη χώρα.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Τη νύχτα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης σε όλη την Αττικη το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδεν και στα βόρεια του νομού που θα μείνουν και τα περισσότερα χιονια θα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τον παγετό. Από αύριο αφού βγει ο ήλιος και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και το θερμόμετρο θα δείξει πάνω απο το μηδέν.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος


/>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

‘Ολοι οι δρόμοι που είναι κλειστοί – Που χρειάζονται αλυσίδες

Προσοχή στους δρόμους – ‘Ολα τα σχολεία που είναι κλειστά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε