Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λίστα με ύποπτα πόθεν έσχες – Οι ενδιαφερόμενοι το έμαθαν τελευταίοι

Λίστα με ύποπτα πόθεν έσχες – Οι ενδιαφερόμενοι το έμαθαν τελευταίοι

Από το πρωί, τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο κάνει το γύρο μια είδηση που έχει να κάνει με 335 περιπτώσεις ύποπτων πόθεν έσχες στις οποίες αναφέρθηκε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της αρμόδιας Αρχής κ. Νικολούδης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, κάποια από τα πρόσωπα αυτά που μάλιστα φωτογραφίζονται σε αρκετές περιπτώσεις είναι σε λίστα με 335 περιπτώσεις που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» και φοροδιαφυγή.

Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν με… κενά στα «πόθεν έσχες» τους. Όλοι θα κληθούν να δώσουν γραπτές εξηγήσεις για την περιουσιακή τους κατάσταση, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές τους καταστάσεις, οι καταθέσεις τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, η κινητή και η ακίνητη περιουσία τους, εμβάσματα, μετοχές, ομόλογα ακόμη και η οικονομική κατάσταση των συγγενών τους!

‘Ενα ερώτημα όμως είναι: γιατί οι ενδιαφερόμενοι να το μαθαίνουν τελευταίοι; Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από αυτα τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται στην λίστα του αντιεισαγγελέα έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι υπάρχουν κενά στα πόθεν έσχες τους. Και κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν σφόδρα ενοχλημένοι καθώς δημιουργουνται εντυπώσεις και ίσως και να στοχοποιούνται.

Το άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: γιατί χωρίς να έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δημοσιοποιείται μια λίστα η οποία τους κρίνει εκ των προτέρων ως φοροφυγάδες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχει σωτηρία – “Ανάπηροι” μηχανισμοί πάταξης της φοροδιαφυγής! – 497 υποθέσεις στα αζήτητα!

Επιφανή στελέχη του Δημοσίου με αδικαιολόγητες καταθέσεις και περιουσίες

Οι μισοί βοηθούν τους άλλους μισούς να φοροδιαφύγουν – Πρωταθλητές οι γιατροί

Έπιασαν οδοντίατρο που δεν έκοβε αποδείξεις

Ντοκουμέντο NewsIt! Αυτή είναι η αναφορά Αθανασίου για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ που αγνοήθηκε!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε