Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λίστα “σκανδάλων” για τα φάρμακα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σκάνδαλο και πάλι στα φάρμακα. Τα υπουργείο Υγείας και Εργασίας αφήνουν εκτός λίστας γνωστά και φθηνά φάρμακα….

 

Εκτός της λίστας φαρμάκων αφήνει το υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας φάρμακα που προέρχονται από χώρες πρωτοπόρους στο τομέα τον φάρμακο. Πρόκειται για ένα νέο σκάνδαλο, αφού σύμφωνα με την απόφαση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Ανδρέα Λοβέρδου στη λίστα φαρμάκων που επαναφέρετε θα έχει μέσα μόνο φάρμακα από Γαλλία και Ισπανία.
 
Αυτό σημαίνει πως μένουν εκτός φάρμακα ευρείας κατανάλωσης και κυκλοφορία από άλλες χώρες της ΕΕ όπως είναι η Βρετανία και η Γερμανία, έδρα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών. Μάλιστα στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων, η Βρετανία και η Γερμανία είναι στις πρώτες χώρες παραγωγής φαρμάκων σε σχέση με τη Γαλλία και την Ισπανία που είναι σε χαμηλές θέσεις.
 
Μάλιστα αρκετά φάρμακα από την Βρετανία και την Γερμανία είναι πολύ πιο φθηνά για τον Έλληνα πολίτη σε σχέση με τα γαλλικά και τα ισπανικά.
 
Με ποια όμως κριτήρια η κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως κριτήριο τη λίστα φαρμάκων της Γαλλίας και της Ισπανίας την ώρα που για την τιμολόγηση των φαρμάκων χρησιμοποιήθηκαν ως κριτήρια όλες οι χώρες της Ευρώπης.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε