Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λογαριασμοί ρεύματος χωρίς χρεώσεις για Δήμους και ΕΡΤ;

Λογαριασμοί ρεύματος χωρίς χρεώσεις για Δήμους και ΕΡΤ;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.12.2012 | 16:50
Πρώτη δημοσίευση: 11.12.2012 | 16:50

 Η απεμπλοκή των πληρωμών για την ηλεκτρική ενέργεια από τέλη υπέρ τρίτων, η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ενέργεια και η δραστική μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) περιλαμβάνονται στα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου.

Τα φορολογικά, όπως και ο διαχωρισμός των χρεώσεων υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ, κλπ.) από τους λογαριασμούς εξετάζονται, διευκρίνισε ο υφυπουργός, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που χρεώνονται επίσης στους λογαριασμούς καλύπτουν το κόστος των ειδικών τιμολογίων που ισχύουν για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τιμολόγιο πολυτέκνων) καθώς και για το ενιαίο τιμολόγιο στα νησιά όπου το κόστος παραγωγής από τους τοπικούς σταθμούς είναι αυξημένο.

Μιλώντας χθες στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ακόμη ότι ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, γίνεται ειδικός σχεδιασμός ώστε αφενός να καλυφθεί το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αφετέρου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πρόσθεσε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο, που αυξάνεται το κόστος λόγω αγοράς δικαιωμάτων ρύπων, γίνεται σχεδιασμός προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που ελήφθησαν προκειμένου να γίνει βιώσιμο το σύστημα ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς πετρελαιοειδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξήσεις έως 48,7% στο ρεύμα ζητάει η ΔΕΗ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο