Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λόγω ζέστης το… διέλυσαν – Λήξη κινητοποιήσεων για σήμερα στην Αθήνα – Επίδειξη δύναμης στις εθνικές οδούς

Λόγω ζέστης το… διέλυσαν – Λήξη κινητοποιήσεων για σήμερα στην Αθήνα – Επίδειξη δύναμης στις εθνικές οδούς

– Το πρωί ανοιγόκλεισαν 2 φορές τη Μεσογείων
– Έκλεισαν ένα ρεύμα της Ε.Ο. οι ταξιτζήδες της Λαμίας
– Κλειστό και το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού στην Αμφίπολη
– Έβαλαν φωτιά σε ταξί στη Θεσσαλονίκη
– Κατέλαβαν τα εκδοτηρια της Κνωσσού οι κρητικοί
– Δωρεάν κούρσες σε τουρίστες από τους Πατρινούς
  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η εμφάνιση των ανδρών των ΜΑΤ στη λεωφόρο Μεσογείων τη δεύτερη φορά που οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας αποφάσισαν να “κόψουν” το δρόμο ήταν αρκετή για να τους πείσει να μην επαναλάβουν την κίνηση. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αποφάσισαν να αποχωρήσουν τελικά από το υπουργείο Υποδομών και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αύριο.

Σήμερα ήταν να κάνουν πορεία ως τη Βουλή όπου ο Γ. Ραγκούσης θα ενημερώνει τον ΚΤΕ Οικονομικών. Τελικά όμως κάτι τέτοιο δεν αποφασίστηκε.

Ο γραμματέας του ΣΑΤΑ χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη τόνισε όμως ότι η θετική στάση που δείχνει το κόμμα πρέπει να εκφραστεί και από τον υπουργό στον ΚΤΕ.

Οι αυτοκινητιστές θα περιμένουν την ενημέρωση του ΚΤΕ από τον υπουργό και στη συνέχεια, το βράδυ, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Οι Πατρινοί πάντως … κάνουν την έκπληξη σήμερα…

  Δεκάδες ταξί πήγαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας και περίμεναν να καταπλεύσει κρουαζιερόπλοιο, που μετέφερε επιβάτες από την Κύπρο. Όταν άρχισαν να κατεβαίνουν οι επιβάτες, τους ενημέρωναν για την απεργιακή τους κινητοποίηση και στη συνέχεια τους μετέφεραν δωρεάν στην Πάτρα, όπου τους έκαναν περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί, με την κίνησή τους αυτή ήθελαν να δείξουν ότι στηρίζουν τον τουρισμό.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει τα σπίτια” φώναζαν οι ιδιοκτήτες ταξί στη Λαμία που σύμφωνα με το LamiaReport κινήθηκαν προς την εθνική οδό, όπου στο ύψος της “Ρούμελης” απέκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία γίνεται εκ περιτροπής και με αρκετή δυσκολία για τους οδηγούς που πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Σε συμβολικό πεντάλεπτο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της Αμφίπολης, προχώρησαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες ταξί των νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 350 ταξί, οι αυτοκινητιστές μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς, όπου αναφέρονται τα αιτήματά τους.

Στην Κρήτη έχουν καταλάβει από τις 9 το πρωί τα ταμεία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού.
Οι ταξιτζήδες δεν αφήνουν τους επισκέπτες του Μινωικού Ανακτόρου, που θέλουν να περιηγηθούν στον χώρο, να μην καταβάλλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.
Στο μεταξύ στις 12.00 το μεσημέρι, αυτοκινητιστές αναμένεται να μεταβούν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες συνάδελφοί τους, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Ακόμη υπό κατάληψη από τους ιδιοκτήτες ταξί εξακολουθούν να παραμένουν τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, ενώ το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” λειτουργεί κανονικά,.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας διαμαρτυρόμενοι για την εγκύκλιο του Γ. Ραγκούση που προβλέπει την αφαίρεση των αδειών όσων κλείνουν δρόμους ή προκαλούν επεισόδια.

Λίγο μετά τις έντεκα έκαναν … χάπενινγκ που περιελάμβανε το κάψιμο ενός (παλιού) ταξί.

Η κατάληψη αναμένεται να λήξει στις 2 το μεσημέρι και μέχρι εκείνη την ώρα «κανένας από τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών δεν πρόκειται να δουλέψει», όπως λένε.

Για το αυριανό πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Θεσσαλονίκης θα αποφασίσουν το απόγευμα.

Στο μεταξύ, στον Έβρο, οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού κατευθύνονται με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους προς το τελωνείο των Κήπων, όπου και πρόκειται να αποφασίσουν τη μορφή της κινητοποίησής τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλης Σισμανίδης, αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε επίσης:
Τα ταξί έτοιμα για νέα έκτροπα και νέες ταλαιπωρίες των τουριστών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε