Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λονδρέζικος ο καιρός έως την Κυριακή

Λονδρέζικος ο καιρός έως την Κυριακή

Οι σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα βορειοανατολικά, την Ηπειρο, την Στερεά και την Πελοπόννησο και η εξασθένηση των ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα. Το μεσημέρι αναμένεται βροχή και στην Αττική.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται με  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ εξασθενουντες από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος και από το μεσημέρι πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανόν θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή και πιθανώς καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός προβλέπεται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του αιγαίου και τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε