Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λοβέρδος: Η “ντροπή” να είσαι υπουργός Υγείας

Η δυσκολία του να είσαι σήμερα υπουργός Υγείας φτάνει στο σημείο ντροπής, ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του, στο περιθώριο διήμερης υπουργικής συσκεψης που διοργάνωσε στο Παρίσι ο ΟΟΣΑ.

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε πάντως, ότι εφόσον επιτευχθούν οι πρώτοι στόχοι έως τον Μάρτιο, θα είναι ” ελεύθερος” να προχωρήσει σε δραστικές πολιτικές για την εξυγίανση του όλου συστήματος.

Αναφερόμενος δε στην πρώτη αυτή εμπειρία σε επίπεδο υπουργών στον ΟΟΣΑ,ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: “Βρήκα μιά ευκαιρία να ακούσω τι λένε και ντράπηκα γι αυτά που έχουμε να πούμε εμείς σ’ αυτό το περιβάλλον. Όταν οι άλλες αναπτυγμένες χώρες συζητούν για την υγεία σε εποχή οικονομικής στενότητας, συζητούν για την ανάγκη εξοικονόμισης πόρων και διεύρυνσης της ποιότητας και της ποσότητας παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Εκείνοι σκέπτονται πώς θα πρέπει να περιορίσουν το κόστος, ενώ εμείς συζητάμε για θέματα που εκείνοι, έχουν λύσει εδώ και 20 χρόνια”.

“Δεν είπα αυτό που έχω αναφέρει στη χώρα μου και στη Βουλή, για το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, γιατί με συμβούλευσαν συνεργάτες που έχουν χρόνια εμπειρία του ΟΟΣΑ, ” μην το πείς γιατί θα καγχάσει όλο το προσωπικό του ΟΟΣΑ “.

Σε άλλο ερώτημα για το πώς θα μπορέσουν να πεισθούν κι οι ελληνες πολίτες ότι θα δούν άσπρη μέρα στον τομέα της υγείας, τη στιγμή που πηγαίνουν ακόμα με το φακελάκι στα νοσοκομεία, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: “Εάν περάσω έως και τον Μάρτιο, στο πεδίο της πραγματικής ζωής, τις αλλαγές που είπα, μετά υπόσχομαι. Υπόσχομαι ότι κι εγώ και οι συνάδελφοί μου που θα έλθουν στο μέλλον θα μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα και για το φακελάκι στο δημόσιο χώρο, αλλά και στο χώρο της ιδιωτικής υγιείας, γιατί κι εκεί υπάρχει φακελάκι και φακελάρα μάλιστα”.

“Εάν δεν μπορέσω να συγκρατήσω τις δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων και να κρατήσω έσοδα, να κρατήσω λεφτά του ελληνικού δημοσίου, ορισμένα των οποίων θα πάνε στην ίδια την υγεία και ορισμένα των οποίων θα πάνε πίσω στο κράτος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, εάν αυτό δεν γίνει, ότι κι αν πω θα είναι λέξεις και μόνο λέξεις. Αν αυτό γίνει μέχρι τον Μάρτιο θα είμαι ελεύθερος μετά να κάνω πολιτικές που θα συμβάλουν στον περιορισμό αυτών των ακραίων φαινομένων, να καταργηθούν οι άχρηστες ιατρικές πράξεις, είτε είναι εξετάσεις είτε δυστυχώς είναι ακόμα κι εγχειρήσεις “πρόσθεσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε