Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λοβέρδος: Οι πολίτες μας λένε «συνεχίστε, μην κάνετε πίσω»

Λοβέρδος: Οι πολίτες μας λένε «συνεχίστε, μην κάνετε πίσω»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2011 | 12:02
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2011 | 12:02

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί με όλα τα χρονοδιαγράμματα», είπε ο υπουργός Υγείας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Τις τελευταίες ημέρες τα τηλέφωνα του υπουργείο κατακλύζονται από πολίτες που μας λένε: "συνεχίστε, μην κάνετε πίσω"», είπε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥ) τον Ιούνιο θα λειτουργεί.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς του ΙΚΑ και τον τρόπο της αμοιβής τους με το νέο καθεστώς, ο υπουργός σημείωσε ότι ένας νόμος δεν μπορεί να ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες. Αυτές τις μέρες ξεκινά και θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο η επανακοστολόγηση 10.000 ιατρικών πράξεων.

Από αυτήν την εβδομάδα ξεκινά διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης. Ηδη, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, το 42,4% από τους 565 γιατρούς του ΟΑΕΕ έχει δει ή έχει κλείσει ραντεβού σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Οπως ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός με τον εξορθολογισμό του συστήματος ένας διοικητής θα μπορεί να διοικεί περισσότερα νοσοκομεία ή και ολόκληρη υγειονομική περιφέρεια.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο