Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λοβέρδος: Θα μένουν εκτός ΕΣΥ οι γιατροί ακόμα και με την υπόνοια χρηματισμού!

Την δυνατότητα στους διοικητές των νοσοκομείων να θέτουν εκτός καθηκόντων για τρεις μήνες γιατρούς με την υπόνοια και

μόνο ότι χρηματίζονται, εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομων προμηθειών ή υπερσυνταγογράφησης, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά από μαραθώνια σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, τους ζήτησε συγκράτηση για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών 10% σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και 20% στα φάρμακα.

«Από τον Οκτώβριο η επιτήρηση της τρόικας θα κοιτάζει το υπουργείο Υγείας», διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος και ζήτησε από τους διοικητές μέχρι την επόμενη Παρασκευή να έχουν καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2011 και να πληρώσουν άμεσα τους προμηθευτές για τα χρέη 2005-2006. «Να μη φθάσω σε λίγες εβδομάδες να χτυπήσω το καμπανάκι του συναγερμού», τους είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Επίσης, τους ζήτησε να μην αφήσουν

Από την πλευρά τους, οι περισσότεροι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών υποστήριξαν ότι έχουν μειωθεί οι δαπάνες κατά 10-30% κατά περίπτωση, αλλά για τα στοιχεία αυτά υπήρξαν επιφυλάξεις από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε