Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λοβέρδος προς οφειλέτες των ταμείων: ‘Η πληρώνετε ή φυλακή

– Δυσθεώρητα τα χρέη στα ταμεία αγγίζουν τα 15 δις!
– Αγώνας δρόμου να γεμίσουν τα ταμεία
– Πως να ρυθμίσετε τα χρέη σας

Τελεσίγραφο προς τους 800.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκούς όρους έως τις 15 Οκτωβρίου απήθυνε ο υπουργός Απασχόλησης.

Τους προειδοποίησε μάλιστα οτι διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουν αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως κατασχέσεις και προσωποκράτηση.

«Μέχρι τότε, θα δείξουμε απεριόριστη κατανόηση. Δε θα γίνει καμία όχληση σε κανέναν οφειλέτη. Θα περιμένουμε θνα έρθουν σε μας για να κάνουμε τις ρυθμίσεις. Από το Νοέμβριο κι έπειτα όμως, θα είμαστε άτεγκτοι. Θα εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος και όλοι όσοι οφείλουν θα υποστούν τις κυρώσεις», τόνισε.

Το ύψος των οφειλών προς τα Ταμεία άγγιξε τα 12 δισ. ευρώ και, όπως επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όταν ολοκληρωθούν οι εντατικοί έλεγχοι δεν αποκλείεται το ποσό να φτάσει τα 15 δισ.

Για κάθε 800.000 ανέργους αντιστοιχούν οφειλές 800 εκατ. ευρώ προς τα Ταμεία.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος επέκρινε τη μη αποτελεσματική λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ που θα βοηθούσε τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τα Ταμεία τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται και στην απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε την ανεργία τραχύ φαινόμενο με διάρκεια που αναμένεται να αυξηθεί μετά το φθινόπωρο. Για τη συγκράτηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων το υπουργείο προωθεί προγράμματα απασχόλησης μέσω κοινωνικών δομών όπως φροντίδα ηλικιωμένων και παιδιών.

Από τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Κοινωνικό Ευρωπαϊκό Ταμείο (200.000 εκατ. ευρώ) θα επωφεληθούν άνεργοι, νέοι, ηλικιωμένοι και μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικές εταιρείες για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε