Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Λουκέτο έβαλαν 1.100 βενζινάδικα!

Πριν από λίγο καιρό ένας ιδιοκτήτης βενζινάδικου θέλησε να βάλει τέρμα στη ζωή του, μετά την επίσκεψη δικαστικού επιμελητή που του παρέδωσε το χαρτί της έξωσης…

Αυτή είναι μία μόνο ανθρώπινη τραγωδία που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς. Οι οποίοι λένε σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος ότι 1.100 βενζινάδικα έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία δύο χρόνια αφού η κατανάλωση έχει πέσει κατά 35%.

Πέρα από τα λουκέτα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, άλλα 500 πρατήρια είτε υπολειτουργούν είτε έχουν μπει προς πώληση αλλά δεν βρίσκεται αγοραστής.

Αυτοί που κερδίζουν από την υπόθεση είναι οι επαγγελματίες σε Σκόπια και Βουλγαρία, αφού εκεί η βενζίνη είναι φτηνότερη κατά 50 λεπτά τουλάχιστον, με αποτέλεσμα τα περισσότερα λουκέτα να μπαίνουν στις περιοχές της Β. Ελλάδας που βρίσκονται κοντά στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπορίας Καυσίμων, Χ. Μαυράκη, η αύξηση του ΦΠΑ στα καύσιμα είχε αντίθετα αποτέλεσμα από αυτά που επιδίωκε το υπ. Οικονομικών και μάλιστα αύξησε εντυπωσιακά το λαθρεμπόριο.

Στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρουν ότι στο επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2011 το δημόσιο εισέπραξε από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα 2,64 δισ. ευρώ έναντι 3,2 ευρώ το περυσινό επτάμηνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε