Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λουκέτο έβαλαν δεκάδες μαγαζιά μετά τις γιορτές – Κάποιοι δεν θα προλάβουν τις εκπτώσεις

Μέχρι τις γιορτές κατάφεραν να παραμείνουν σε λειτουργία πολλά εμπορικά καταστήματα. Άλλα έκλεισαν αμέσως μετά την παραμονή Πρωτοχρονιάς και άλλα θα ξεπουλήσουν πρώτα και μετά θα βάλουν λουκέτο.

Το 2011 βρήκε τους εμπόρους να μετράνε λουκέτα στα καταστήματα. Ο πεσμένος τζίρος που έφθασε το 40% σε σχέση με το 2009 και το 60% σε σχέση με το 2008 οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων με το που μπήκε το νέο έτος.

Στην οδό Πατησίων κατάστημα που εμπορευόταν επώνυμα ανδρικά και γυναικεία είδη κλείνει αμέσως μόλις ξεπουλήσει. “Ο πεσμένος τζίρος αλλά και το υψηλό ενοίκιο υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να κλείσει το μαγαζί ” μας είπε υπάλληλος του καταστήματος που εδώ και λίγες ημέρες  πηγαίνει στη δουλειά βλέποντας την λέξη “κλείνουμε” στη βιτρίνα.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα λέει στο Newsit ο γνωστός έμπορος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Γ. Ζησιμάτος

Ακούστε τι είπε ιδιοκτήτης καταστήματος στο Νewsit

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλόγου Αθηνών Π. Καρελά  οι εκατοντάδες πορείες και η οικονομική κρίση έχουν κάμψει το κουράγιο των εμπρόρων που δεν μπορούν πλέον να αυτοχρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους και οδηγούνται στο λουκέτο.

Το συγκεκριμένο κατάστημα έκλεισε την παραμονή Πρωτοχρονιάς και δεν άνοιξε ξανά.

Στην οδό Πατησίων βρίσκετε το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι ιδιοκτήτες των γειτονικών μαγαζιών δεν γνώριζαν ότι δεν θα ανοίξει ξανά.

Ο πεσμένος τζίρος σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλόγου Αθηνών οφείλεται και στο γεγονός ότι οι καταναλωτές φέτος προτίμησαν να αγοράσουν φθηνά ρούχα και δώρα καθώς σε ποσότητα υποστηρίζει οι αγοραπωλησίες ήταν ανάλογες με το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απελευθέρωση ωραρίου στο κέντρο ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε