Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λουκέτο σε 4 πανεπιστήμια και 150 σχολές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Μέσα στο 2013 θα κλείσουν ΑΕΙ και ΤΕΙ
– Ποιες σχολές βρίσκονται στη λίστα
– Τι προβλέπει το σχέδιο με την κωδική ονομασία “Αθηνά”

Ενα βήμα πριν απο την κατάργησή τους βρίσκονται τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με το σχέδιο με την κωδική ονομασία “Αθηνά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής, απο την επόμενη κι όλας ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, και τα πρώτα λουκέτα θα μπουν το μεσα στο 2013.

Πρώτα στη λίστα είναι τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.
Στην ίδια φάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Ψηλά στην ίδια λίστα είναι και περίπου 60 τμήματα ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση και ποσοστά αποφοίτησης σχεδόν μηδενικά. Εντατικά θα μελετηθούν οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, Βιολογικών Καλλιεργειών και άλλες που στέκονται… ασθενώς στον χάρτη των τεχνολογικών ιδρυμάτων, και οι περισσότερες από αυτές θα κλείσουν.

Διαβάστε

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεναίσει σε αλλαγές στο “νόμο Διαμαντοπούλου” για τα ΑΕΙ

Παπαρήγα: Να δοθεί μάχη για να μην εφαρμοστεί ο νόμος-πλαίσιο στα ΑΕΙ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε