Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λουκέτο σήμερα στη χώρα – Απεργούν οι πάντες και θα νεκρώσουν τα πάντα

Λουκέτο σήμερα στη χώρα – Απεργούν οι πάντες και θα νεκρώσουν τα πάντα
– Άπεργοί και Αγανακτισμένοι γίνονται ένα
– Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα
– Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν
Σε 24ωρη Γενική Απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων “της κυβέρνησης και της Τρόικα”.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση των “αδιέξοδων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που το μόνο που καταφέρνουν να επιφέρουν είναι να οδηγούν την ανεργία στα ύψη, τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, την ελληνική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό”.

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα στην πλατεία Συντάγματος, θα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση του “Κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών” που έχει ξεκινήσει από τις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις ξεκίνησε στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.

Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίοι για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων θα απεργήσουν ως εξής:

” ΗΣΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωϊ, και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας

” ΕΘΕΛ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας

” Τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας

” Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 23.00 έως τη λήξη της βάρδιας

” ΟΣΕ και Προαστιακός 24ωρη απεργία

Διαβάστε τις αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ

Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά. Τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο θα εκτελούνται ως το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 η πρώτη και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας η δεύτερη.

Παράλληλα, τόσο η Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά.

Το “απεργιακό παρών” θα δώσουν, το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων της χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Απεργούν επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Η σημερινή Γενική Απεργία η 9η κατά σειρά από τις 11 Μαρτίου του 2010, οπότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες ένταξης της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Την ίδια μέρα στις 07:00 το πρωί οι Αγανακτισμένοι δίνουν νέο ραντεβού έξω από την Βουλή. Η συγκέντρωση θα γίνει το πρωί για να ενωθούν οι απεργοί μαζί με τους Αγανακτισμένους σε ένα μεγάλο κάλεσμα κατά των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι Αγανακτισμένοι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να περικυκλώσουν την Βουλή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε