Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 19 Αθήνα Αναλυτικά

Λυπητερή εκ Βρυξελλών – Μας ζητάνε πίσω σχεδόν 260 εκατ. ευρώ

Λυπητερή εκ Βρυξελλών – Μας ζητάνε πίσω σχεδόν 260 εκατ. ευρώ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.04.2011 | 15:49
Πρώτη δημοσίευση: 15.04.2011 | 15:49

Το ποσό των 259,61 εκατ. ευρώ ζητά πίσω από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες την περίοδο 2004-2009.

Με βάση τη σημερινή απόφαση της Κομισιόν θα ανακτηθούν συνολικά 530 εκατ. ευρώ από 10 κράτη μέλη.

Για την Ελλάδα, θα ανακτηθούν 137,2 εκατ. ευρώ στον τομέα του ελαιολάδου, άλλων ελαίων και λιπαρών. Πρόκειται για διορθώσεις που αφορούν τη μη επιλεξιμότητα δαπανών και βασικών ελλείψεων στην καλλιέργεια ελιάς και επιτόπιων ελέγχων τα οικονομικά έτη 2004-2006.

Θα ανακτηθούν ακόμη 122,3 εκατ. ευρώ για διορθώσεις που αφορούν ανεπαρκείς ελέγχους, τα οικονομικά έτη 2007-2009, σχετικά με ανεπαρκείς επιτόπιους ελέγχους και ελλείψεις στα συστήματα αναγνώρισης αγροτεμαχίων και γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΑΑ/ΣΓΠ) αλλά και στις διοικητικές διασταυρώσεις που αφορούν μέτρα επιτόπιας αγροτικής ανάπτυξης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείο Εγγυήσεων, στην οποία προχωρεί η Επιτροπή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προβλέπεται ότι τα ποσά αυτά θα επιστραφούν από τα κράτη μέλη στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  2. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  3. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
  4. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
  5. Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας
  6. Συναγερμός στις Βρυξέλλες!  Τρομοκράτης  μαχαίρωσε αστυνομικούς Συναγερμός στις Βρυξέλλες! "Τρομοκράτης" μαχαίρωσε αστυνομικούς
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook