Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λιακάδα 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λυπητερή εκ Βρυξελλών – Μας ζητάνε πίσω σχεδόν 260 εκατ. ευρώ

Λυπητερή εκ Βρυξελλών – Μας ζητάνε πίσω σχεδόν 260 εκατ. ευρώ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.04.2011 | 15:49
Πρώτη δημοσίευση: 15.04.2011 | 15:49

Το ποσό των 259,61 εκατ. ευρώ ζητά πίσω από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες την περίοδο 2004-2009.

Με βάση τη σημερινή απόφαση της Κομισιόν θα ανακτηθούν συνολικά 530 εκατ. ευρώ από 10 κράτη μέλη.

Για την Ελλάδα, θα ανακτηθούν 137,2 εκατ. ευρώ στον τομέα του ελαιολάδου, άλλων ελαίων και λιπαρών. Πρόκειται για διορθώσεις που αφορούν τη μη επιλεξιμότητα δαπανών και βασικών ελλείψεων στην καλλιέργεια ελιάς και επιτόπιων ελέγχων τα οικονομικά έτη 2004-2006.

Θα ανακτηθούν ακόμη 122,3 εκατ. ευρώ για διορθώσεις που αφορούν ανεπαρκείς ελέγχους, τα οικονομικά έτη 2007-2009, σχετικά με ανεπαρκείς επιτόπιους ελέγχους και ελλείψεις στα συστήματα αναγνώρισης αγροτεμαχίων και γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΑΑ/ΣΓΠ) αλλά και στις διοικητικές διασταυρώσεις που αφορούν μέτρα επιτόπιας αγροτικής ανάπτυξης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείο Εγγυήσεων, στην οποία προχωρεί η Επιτροπή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προβλέπεται ότι τα ποσά αυτά θα επιστραφούν από τα κράτη μέλη στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook