Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λύστε τα στρατολογικά σας ζητήματα μέσω ΚΕΠ

Διευρυμένος πλέον είναι ο κατάλογος των στρατολογικών θεμάτων, που διεκπεραιώνονται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι πολίτες μπορούν να καταφεύγουν στα ΚΕΠ για 31 διαφορετικά στρατολογικά ζητήματα.

Φυσικά, μπορούν να απευθύνονται και στα στρατολογικά γραφεία, όσα από αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν μετά τη διαδικασία συγχωνεύσεων. Αναλυτικά, οι περιπτώσεις στρατολογικών ζητημάτων που θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τα ΚΕΠ:

1. Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων, που καλούνται και κατά το προηγούμενο έτος έχουν απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις ή έχουν καταταγεί σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσης ή την προηγούμενη πενταετία συμμετείχαν δύο φορές σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσης.

2. Αναβολή κατάταξης για κοινωνικούς λόγους.

3. Διαγραφή από το Μητρώο Αρρένων (διπλογραμμένων).

4. Απόλυση μετά τρίμηνη πραγματική στρατιωτική υπηρεσία του μόνου γιου ή αδελφού πρόσωπου που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα και εξαιτίας αυτής ή απεβίωσε ή τραυματίσθηκε εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας.

5. Αναβολή κατάταξης στρατευσίμων, που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό.

6. Άρση πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε