Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μ.Γλέζος: “Οι Ευρωπαίοι είναι αχάριστοι”

Ο βετεράνος αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ λέει πως “Οι Ευρωπαίοι είναι αχάριστοι”, αλλά η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη.

«Οι Ευρωπαίοι είναι αχάριστοι», λέει στην εφημερίδα “Χουριέτ” ο βετεράνος αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η θέση τη Ελλάδος είναι στην Ευρώπη.

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί την συμπεριφορά της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο Μανώλης Γλέζος απαντά: «είναι σαν θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Ερωτώ την κ. Μέρκελ: Γιατί αυτό το μίσος;».

Μιλώντας για τη γενικότερη στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα ο κ. Γλέζος τη χαρακτηρίζει «αχάριστη», ενώ στο ερώτημα αν θέλει μια Ελλάδα μέσα ή έξω από την ΕΕ, ο κ. Γλέζος δηλώνει: «Και βέβαια μέσα. Όσοι λένε το αντίθετο λένε ανοησίες».

    Ο κ. Γλέζος αναφέρει ακόμη ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Τουρκία και κάνει γνωστό πως είχε αλληλογραφία με τον βραβευμένο αριστερό ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και κράτα ακόμα τις επιστολές εκείνες.

    Στην ερώτηση τι αισθάνθηκε όταν κατέβαζε την σημαία των ναζί από την Ακρόπολη, απαντά πως αυτά τα πράγματα δεν τα συζητά. «Έκανα απλώς το καθήκον μου», περιορίστηκε να πει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε