Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μ. Καρχιμάκης: “Πρέπει να χτίσουμε γέφυρα εμπιστοσύνης”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ των αγροτών και του υπουργείου», δήλωσε από την Ελασσόνα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών φορέων της περιοχής, παρουσία και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. «Ως κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά αυτή τη φορά, αυτό θα γίνει με κανόνες και αρχές», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πολιτικές, που εφαρμόζει το Υπουργείο, θα αποδώσουν. 

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «παλαιότερα οι πολιτικές που εφαρμόζονταν, ήταν χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλές σπατάλες». Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων των αγροτών, παρατήρησε ότι η πολιτική, που ακολουθήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο αγροτικός κόσμος σε μια αντιπαραγωγική λογική. «Αυτό, πρέπει να το ανατρέψουμε», είπε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ανέφερε ότι υπάρχει μια μόνιμα ανοιχτή γραμμή μεταξύ των δύο υπουργείων για την καλύτερη αντιμετώπιση εξειδικευμένων θεμάτων. Σχολιάζοντας δε το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, υπογράμμισε ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, απλά, διενεργούνται έλεγχοι για να διαπιστωθεί η ύπαρξη τυχόν τιμολογίων, γι αυτό και σημειώνεται μικρή καθυστέρηση. Ανέφερε, τέλος, ότι για τον Μάιο η επιστροφή του ΦΠΑ ανήλθε στα 480 εκατομμύρια ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε