Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIT: Χρυσό μετάλλιο στη φοροδιαφυγή!

Το NewsIt.gr αποκαλύπτει καραμπινάτη φοοροδιαφυγή. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεγαλογιατροί, έμποροι, εστιάτορες, δικηγόροι και χιλιάδες επιχειρηματίες ανεβαίνουν στο ψηλότερο

βάθρο της …φοροδιαφυγής.

Οι ράμπο του υπουργείου μάλλον θα τους έβγαζαν το καπέλο, αφού τα τερτίπια που σκαρφίζονται θα τους έχριζαν βασιλιάδες της…φορολογικής εκπαραθύρωσης!

Xθες o ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα λίστες με όσους φοροδιαφεύγουν.

Σήμερα το NewsIt.gr σας αποκαλύπτει φορολογικές δηλώσεις μεγαλογιατρών και επιχειρηματιών, που παίρνουν άριστα στην φοροδιαφυγή!

Μεγαλογιατρός, που διατηρεί γραφείο στο κέντρο του Πειραιά και μονοκατοικία 642τ.μ. στην Εκάλη, δηλώνει καθαρό ετήσιο εισόδημα μόλις…12.258 ευρώ!
Δηλαδή, δικαιολογημένα ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορούσε να ανήκει στην γενιά των…700 ευρώ!

Πως μπορούν και δικαιολογούν τα…αδικαιολόγητα;

« Δηλώνει ότι τα έχει αγοράσει όλα με δάνεια, τα οποία ακόμη ξεπληρώνει, και…ξεμπέρδεψε» λέει στο NewsIt.gr o φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, και θυμάται: «είχα στο γραφείο μου μεγαλέμπορο, με πανάκριβα αυτοκίνητα, σπίτι στην παραλιακή και εξοχικά, και όμως χωρίς δισταγμό δήλωνε εισόδημα λιγότερο από 11.000ευρώ».

Μπορεί οι μεγαλογιατροί να έχουν μπεί στο στόχαστρο, οι φοροτεχνικοί όμως δίνουν τα εύσημα στους εστιάτορες και στους ιδιοκτήτες παντός είδους καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού όπως εξηγούν ως δια μαγείας δεν υπάρχει σήμερα εστιάτορας που να έχει δηλωμένο κέρδος!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, το 80% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αττικής δηλώνουν ζημιές, ή στην καλύτερη περίπτωση κέρδη λιγότερα από το μισθό που παίρνει ένας υπάλληλός τους!

Δείτε παράδειγμα:

Ιδιοκτήτης γνωστής ταβέρνας στην… χρυσή περιοχή της Πάρνηθας, ενώ δηλώνει έσοδα 337.305 ευρώ το χρόνο, τελικά παρουσιάζει ζημιά 63.988 ευρώ!
Δηλαδή, ο συγκεκριμένος άμοιρος… ταβερνιάρης διατηρούσε για έναν ολόκληρο χρόνο μαγαζί, με 7 σερβιτόρους και υπέρογκα έξοδα όπως φαίνεται στην δήλωσή του, πληρώνοντας από την τσέπη του κάθε μήνα χασούρα πάνω από 5.000 ευρώ!

  
 

«Εκείνο που έχει καταστρέψει την αγορά», εξηγεί στο NewsIt.gr o λογιστής Αλέξης Σταυρούλιας «…είναι οι περαιώσεις βιβλίων με αυτόματο τρόπο. Εκεί ο κάθε επιχειρηματίας δηλώνει ότι θέλει! Εκεί γίνεται το μεγάλο πανηγύρι της φοροδιαφυγής, αφού νομιμοποιούνται όλες οι παρατυπίες του! Υπήρχε περίπτωση επιχειρηματία που ήταν να πληρώσει 670.000 ευρώ ΦΠΑ  και 900.000 ευρώ εισόδημα, και παρόλα αυτά με ευνοϊκή ρύθμιση κλεισίματος βιβλίων, απέδωσε μόλις 6.000 ευρώ!»

Και αν πάντα ευχόσασταν να ήσασταν… εισοδηματίες, να είχατε ακίνητα στην Κηφισιά και απλώς να… έτρεχαν τα χρυσά ενοίκια, παγώστε τις…προσευχές σας! Γιατί, και οι εισοδηματίες – σύμφωνα πάντα με αυτά που δηλώνουν πάντα- δεν είναι παρά…πικραμένα φτωχαδάκια! Το λένε άλλωστε τα…νούμερα!

Ανώνυμη εταιρία που εκμεταλλεύεται 2 μεγάλα ακίνητα στην Κηφισιά, από τα οποία ο ιδιοκτήτης κερδίζει συνολικά 11.000 ευρώ το μήνα, τελικά όχι μόνο δεν του μένει ευρώ στην τσέπη, αλλά παρουσιάζει ζημιά 144.000 ευρώ!
Και αυτό, γιατί η επιχείρησή του, δηλαδή η εταιρία εκμίσθωσης ακινήτων,  έχει έξοδα…285.000 ευρώ!  

«Οποιοσδήποτε μπορεί να φοροδιαφεύγει! Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!» λέει ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής «…είναι στο DNA του Έλληνα. Με πρώτο και καλύτερο φοροφυγά το ελληνικό κράτος, δείτε για παράδειγμα: το κράτος χρωστάει στο ΙΚΑ 4.5 δις.

Εκτός από αυτό όμως, το κράτος ωθεί -με βάση την νοοτροπία του- ακόμη και εκείνον που δεν φοροδιαφεύγει, να το κάνει! Δείτε τις αποφάσεις του υπουργείου: για έκτακτη εισφορά στους συνεπείς φορολογούμενους, αύξηση στα τέλη λογαριασμών και επιπλέον φόρο στα τέλη κινητής τηλεφωνίας ως και 20%, αύξηση των τελών κυκλοφορίας ως και 25%, δηλαδή το κράτος πήγε και φορολόγησε τα…έτοιμα! Άρα, με αυτήν την λογική και οι λιγοστοί που ήταν σωστοί, μας ζητάνε τρόπους να… γλυτώσουν ότι μπορούν!»

Τι χρειάζεται να γίνει; Φοροτεχνικοί και οικονομολόγοι ξέρουν πολύ καλά: να αλλάξει η νοοτροπία του υπουργείου οικονομικών απέναντι στον φορολογούμενο, να σταματήσει δηλαδή η εφορία να επιβάλει πρόστιμα αδιακρίτως όποιον περνάει το κατώφλι της. Και την ίδια στιγμή, να βγει έξω στο…πεζοδρόμιο, προκειμένοι οι «ράμπο» να φέρουν νέα φορολογητέα ύλη, δηλαδή να πιάσει τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δηλώνουν άφοβα  ψευτοποσά. Άλλωστε η γεννική γραμματεία έχει έτοιμα τα στοιχεία, γιατί λοιπόν κάθονται ακόμη με σταυρωμένα τα χέρια;

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ερχονται νέοι φόροι και αύξηση αντικεμενικών
                                      
                                      Παπανδρέου : Η χώρα είναι στην Εντατική

                                      Εκτακτη εισφορά σε ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ  
 
                                     Επίδομα αλληλεγγύης σε μεγαλογιατρούς!
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε