Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαφία με μαϊμού αποκλειστικές νοσοκόμες – Κινδύνευσαν στα χέρια τους εκατομμύρια ασθενείς

– Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα ενώ έγιναν και οι πρώτες συλλήψεις
– Από Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία οι μαϊμού αποκλειστικές
– “Τις φέρνουν με πούλμαν και τις ξαμολάνε στα προαύλια των νοσοκομείων”
– “Παίρνουν 50 ευρώ το 8ωρο από τα οποία τα 20 ειναι η προμήθεια της μαφίας”
– Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στο Νewsit του προέδρου των αποκλειστικών νοσοκόμων

Νέο μαφιόζικο κύκλωμα που δρούσε στο χώρο της υγείας αποκαλύψε η σύλληψη τον περασμένο Σάββατο 8 αλλοδαπών και 2 ελλήνων που παρουσιάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες δίχως φυσικά να είναι. Οι συλλήψεις έγινας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Στο μεταξύ η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου διέταξε ερευνα για την ύπαρξη παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας ύστερα από καταγγελίες ότι κυκλώματα αλλοδαπών λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία ενώ παράλληλα αποτελούν κίνδυνο και για τους ίδιους τους ασθενείς.

Η ΜΑΦΙΑ ΔΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ

Οπως αποκαλύπτει στο Newsit o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων Αθανάσιος Βασιλάκης “το θέμα έχει καταγγελθεί εδώ και πολλά χρόνια στις επιθεωρήσεις του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Υγείας και δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Εχουμε στείλει μέχρι και εξώδικα σε διοικητές νοσοκομείων για παράνομη εργασία ατόμων αλλά συνεχίζει το ίδιο φαινόμενο. Εχουμε κάνει υπόμνημα μέχρι και στον πρωθυπουργό”.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ
“Εχουμε ενημερώσει ακόμη τον υπουργό Οικονομικών” λέει ο κύριος Βασιλάκης “καθώς υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή πάνω σε αυτό το κομμάτι. Φανταστείτε οτι μία νομιμη αποκλειστική στα 25 με 30 ημερομίσθια πληρώνει το ΙΚΑ της με 1.800 ευρώ απο τις κρατήσεις. Ενώ η παράνομη παίρνει 50 ευρώ καθαρά στην τσέπη της και δεν πληρώνει ούτε εισφορές ούτε φόρους”.

ΠΩΣ ΤΡΥΠΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ
“Πολύ εύκολα μπορεί να τρυπώσει μια παράνομη αποκλειστική, εφόσον δε φυλάσσεται η είσοδος και η έξοδος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων” καταγγέλει ο κύριος Βασιλάκης. ” Οι κυρίες μπαίνουν μέσα είτε με τη δικαιολογία οτι θέλουν να κάνουν εξετάσεις στα επειγοντα, είτε οτι είναι συνοδοί κάποιων ασθενών, ανεβαίνουν τους ορόφους και στην κυριολεξία “ψωνίζουν” πελατεία. Εχουν καρτελάκια που γράφουν φτηνή αποκλειστική και ο ασθενής που δεν ξέρει την αλήθεια πέφτει σε αυτή την παγίδα. Αυτές πλασάρονται ως φτηνότερες και εργάζονται 8 ώρες με 50 ευρώ και υπάρχει όπως καταλαβαίνετε μεγάλο πρόβλημα”.

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
“Εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους η δράστη των παράνομων αποκλειστικών καθώς δεν περνάνε απο κανέναν έλεγχο” λέει ο πρόεδρος του σωματείου. “Οι αληθινές αποκλειστικές περνάνε απο εξετάσεις κάθε χρόνο για όλα τα λοιμώδη νοσήματα. Ειναι πραγματικά επικίνδυνες οι μαϊμού αποκλειστικές. Και δρουν σε όλα τα νοσοκομεία. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει να λάβουν μέτρα και να προστατέψουν τους ασθενείες. Το πρόβλημα έχει ξεφύγει. Είναι μαφία κανονική “.

“ΤΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΛΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΟ”
Και οι αποκαλυψεις δε σταματούν εδώ. Είναι συγκλονιστικο αυτό που καταγγέλει ο κύριος Βασιλάκης πως “τις φέρνουν με πούλμαν απο τη Βουλγαρία και τις αφήνουν στο προάυλιο του νοσοκομειο του Ρίο. Εχουμε πληροφορίες και ποιος τις διοχετεύει. Πρακτορεία εργασίας ειναι αυτά δυστυχώς. Κάποιος δηλαδή αναλαμβάνει και μαζεύει γυναίκες τις οποίες τις βαφτίζει αποκλειστικές, τις καθοδηγεί τι θα κάνουν, αυτές μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία και όποιον ασθενή τσιμπήσουν με 50 ευρώ, απο τα οποία τα 20 τα παίρνει το πρακτορείο. Είναι το πλείστον αλλοδαπές απο Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κύριος Βασιλάκης:

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο ενώ ήδη ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ Μιχάλης Σαμπατακάκης δήλωσε στο iatropedia.gr: «Έχουμε στείλει ελεγκτές ήδη σε πολλά νοσοκομεία αλλά εστιάζουμε στο Αττικόν και σε δύο άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, προκειμένου να ξετυλίξουμε περαιτέρω το κουβάρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Μαϊμουδες” με στολή νοσοκόμας! Απίστευτα κυκλώματα με τις “αποκλειστικές”

Χειροπέδες σε “μαϊμού” νοσοκόμους στο ΠΑΓΝΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε