Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μάγδα Φύσσα: Παυλόπουλος και Τσίπρας να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρά η δίκη της ΧΑ

Μάγδα Φύσσα: Παυλόπουλος και Τσίπρας να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρά η δίκη της ΧΑ

– Οργή Μάγδας Φύσσα στην συνέντευξη Τύπου της πολιτικής αγωγής στην ΕΣΗΕΑ
– Έκκληση σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό να παρέμβουν για να προχωρήσει η δίκη
– Μεταφορά της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας ζητά η πολιτική αγωγή

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού ζήτησε η Μάγδα Φύσσα στην συνέντευξη Τύπου της πολιτικής αγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, ώστε να συνεχιστεί άμεσα η δίκη που έχει καθυστερήσει πολλούς μήνες.

“Ως πολίτης και μητέρα του Παύλου θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζω αυτό τον καιρό” με αυτά τα λόγια η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, ζήτησε μία απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για την απίστευτη κωλυσιεργία της δίκης της Χρυσής Αυγής το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ένα χρόνο μετά την έναρξη της.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αλλά και οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης για εμπαιγμό για το γεγονός ότι δεν μεταφέρει τη δίκη σε άλλη αίθουσα.

“Η δίκη δεν προχωράει και δεν βλέπουμε να υπάρχει λύση από κανέναν αρμόδιο για να προχωρήσει. Το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του υπουργείου χθες ότι δε φέρει καμιά ευθύνη. Ζητώ ως μητέρα και πολίτης αυτής της χώρας , όποιος αρμόδιος υπάρχει και αυτοί είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρεί. Γιατί;

Πρόκειται για πολιτική δολοφονία. Γιατί αυτή η καθυστέρηση. Ο δολοφόνος του είναι έξω και οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους που κύλησε το αίμα του Παύλου. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε, τις κοροϊδίες τους, όλα. Προκλητικοί,γελάνε. Έφτασε ο πατέρας του Παύλου να μην μπορεί να είναι στη δίκη γιατί δεν μπορεί να το ανεχθεί. Αν θέλουνε να μου δώσουν μια απάντηση. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το παιδί μου από μια εγκληματική οργάνωση που είναι ακόμα στη Βουλή ως κόμμα. Ας μου δώσουν απάντηση” τόνισε οργισμένη η Μάγδα Φύσσα.
Σκληρές απέναντι στη στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν και οι τοποθετήσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής.

“Εμπαιζόμεθα απο το υπουργείο και είμαστε μπαλάκι μεταξύ Υπουργείου και Εφετείου” τόνισε η δικηγόρος Χρυσά Παπαδοπούλου επισημαίνοντας πως μετά από 4,5 μηνες αποχής συνεχίζεται η δίκη αλλά το εμπόδιο είναι πως μόλις 5 συνεδριάσεις εντός Ιουνίου ενώ παλιότερα ήταν 10 ανά μήνα.

Το γεγονός ότι η δίκη θα έπρεπε να διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας επισήμανε ο Άγγελος Βρεττός, δικηγόρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιέων που δέχθηκαν επίθεση στο Πέραμα, ζήτησε “την άμεση και οριστική μεταφορά της δίκης, την αποκλειστική χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας, αλλά και την απαλλαγή των δικαστών και των εισαγγελέων της έδρας από άλλες δίκες”.

Αναφέρθηκε δε αναλυτικά στην πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλου, λέγοντας: “Είναι θεσμική ασέβεια να μιλάει για διαρροές στον Τύπο, όταν η ίδια η πρόεδρος της έδρας έχει δημόσια αναφέρει ότι πρέπει να αλλάξει η αίθουσα διεξαγωγής της δίκης. Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη δύο φορές δημόσια επεσήμανε την ακαταλληλότητα της αίθουσας του Κορυδαλλου, την ανάγκη μεταφοράς στο Εφετείο και της αποκλειστικής απασχόλησης των δικαστών και εισαγγελέων που απασχολούνται στην παρούσα δίκη”.

Ο Ανδρέας Τζέλης, που εκπροσωπεί την οικογένεια Φύσσα. “Σχεδόν 14 μήνες μετά, είναι μια κοροϊδία, ένας εμπαιγμός. Αυτό το μπαλάκι που υφιστάμεθα προκαλεί γέλιο και βαθιά θλίψη. Ακούσαμε χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης και αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν. Δυστυχώς κοροϊδεύουν και κάποια άλλη που κάθεται μια θέση δίπλα σε μένα. Τη μητέρα του Παύλου. Το βασικότερο είναι οι δικάσιμοι. Η αποκλειστική απασχόληση των δικαστών σε αυτή την τεράστια δίκη. Πριν μια βδομάδα είμαστε στον 7ο του Εφετείου σε καλό κλίμα και μιλήσαμε για προσδιοριστούν 12 δικασίμοι το μήνα. Τελικά ανακοινώθηκαν 5. Ολοι αυτοί οι εμπαιγμοί αφήνουν κάποιους να βγουν από τα λαγούμια τους”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε