Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Μαϊμού” εισιτήρια έχουν γεμίσει το μετρό και τα λεωφορεία

EUROKINISSI
Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ χάνει το δημόσιο από τα πλαστά εισιτήρια αλλά και τους….λαθρεπιβάτες.
Πλαστά εισιτήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγγέλλει ότι ανακάλυψαν οι Αρχές ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Τσιόκας. Πρόκειται για πλαστά εισιτήρια που χρησιμοποιούνται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία ήταν τυπωμένα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) με τέλειο τρόπο ώστε να «ξεγελούν» , όπως είπε, τα ακυρωτικά μηχανήματα.
 
Ηδη έχουν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές, καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών και παρακολουθούν τη διακίνηση κυρίως γύρω από την Ομόνοια.
 
Η όλη υπόθεση, την οποία ο κ. Τσιόκας τη χαρακτηρίζει «σοκ», ανακαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες επιβατών που είχαν προμηθευτεί τέτοια εισιτήρια.
 
Οι καταγγελίες, ξαφνικά, μέσα στον Δεκέμβριο πλήθυναν και έτσι άρχισε η έρευνα. Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι έχει τυπωθεί μεγάλος αριθμός πλαστών εισιτηρίων, τα οποία δύσκολα τα αναγνωρίζει κανείς από τα γνήσια και έχουν κατακλύσει όλη την Αττική.
 
«Ναι, κυκλοφορούν πλαστά εισιτήρια, τα οποία με το πρόβλημα της λαθρεπιβίβασηςαυξάνουν τα διαφυγόντα κέρδη» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» και στο Βήμα FΜ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, τονίζοντας ότι η τόσο μεγάλη έκταση της λαθρεπιβίβασης εξέπληξε τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών. Οι εκτιμήσεις του υπουργείου είναι ότι τέσσερα στα 10 εισιτήρια ενδέχεται να είναι πλαστά. Με διάφορες αναγωγές και με μαθηματικούς υπολογισμούς το υπουργείο κάνει λόγο για διαφυγόντα κέρδη που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
 
Στο ποσό αυτό βεβαίως συμπεριλαμβάνονται τα διαφυγόντα κέρδη από τη λαθρεπιβίβαση. Ηδη το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια ειδικών ηλεκτρονικών μηχανημάτων ώστε να εισαχθεί και στη χώρα μας το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η προμήθεια του συστήματος θα γίνει με σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), όπως είπε ο κ. Τσιόκας.
 
Μετά τον εντοπισμό πλαστών εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, το υπουργείο άρχισε να ελέγχει όλα τα ακυρωτικά μηχανήματα, τα οποία ως τώρα τα δέχονταν (πλην ορισμένων κακεκτύπων) χωρίς προβλήματα. «Μόνο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αλλάξει αυτό το καθεστώς των εισιτηρίων και αυτό θέλουμε πρώτα να αλλάξουμε» ανέφερε ο κ. Τσιόκας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε