Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μάιο η απόφαση για απολύσεις στο Δημόσιο και μειώσεις συντάξεων

Μάιο η απόφαση για απολύσεις στο Δημόσιο και μειώσεις συντάξεων

Η τρόικα είναι πάντα εδώ, απλά κάνει ένα διάλειμμα περιμένοντας την επόμενη κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επόμενος έλεγχος θα ξεκινήσει σχεδόν με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αφού οι τροϊκανοί καταφτάνουν 15 Μαϊου και θα έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο μέχρι τα τέλη του μήνα με μια νέα έκθεση.

Όλα δείχνουν ότι μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν με βάση το νέο μνημόνιο ως τα τέλη του χρόνου θα επιταχυνθούν και θα ληφθούν μέσα στους πρώτους έξι μήνες.

Ουσιαστικά μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν δρομολογηθεί τόσο τα μέτρα που αφορούν στις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και οι νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πέσει στο ναδίρ και έτσι τα μέτρα θα αφορούν σε αυτή τη φάση μόνο σε περιορισμό των δαπανών του κράτους. Πιο εύκολη λύση, όπως πάντα, η μείωση δαπανών για μισθοδοσίες και συντάξεις και έτσι θα προκύψουν και οι περικοπές προσωπικού και οι μειώσεις των συντάξεων.

“Δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να σταματήσει η αποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών”, υπογράμμισε χθες το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, αν κατά την αξιολόγηση της τρόικας μετά τις εκλογές διαπιστωθούν αποκλίσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον στόχο για το έλλειμμα, να ζητηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις…
Ποιες θα είναι αυτές; Προφανώς θα το μάθουμε από τη νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:
Και… ξαφνικά αυξήθηκαν τα έσοδα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε