Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μαραθώνια σύσκεψη Σαμαρά - Χατζηδάκη - Παράθυρο διαλόγου από τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ

Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 24.01.2013 | 12:27
Πρώτη δημοσίευση: 24.01.2013 | 09:37

- Το μεσημέρι εκπνέει το τελεσίγραφο της κυβέρνησης
- Η συνάντηση γίνεται στο Μαξίμου  ενώ οι εργαζόμενοι είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια
- Εναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ
- Εκτός από την απεργία στο ΜΕΤΡΟ «χειρόφρενο» 12:00 έως τις 16:00 σε ηλεκτρικό και τραμ
- Στάσεις εργασίας 11.00 - 17.00 στα λεωφορεία

 Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους ζητούν την ισχύ της υπάρχουσας ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειας της και έναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Μάλιστα, κάνουν και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: "Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας."

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια περιμένοντας την εκτέλεση του τελεσίγραφου της κυβέρνησης, «να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».
ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ
ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι απαντούν: «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Σταθόπουλος με σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» δήλωσε: «Δεν υπάρχουν φημολογίες για επέμβαση, για ΜΑΤ, ούτε απειλές. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε μια απεργία για όγδοη μέρα κι έχουμε καλέσει τους απεργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απεργία στο μετρό, «χειρόφρενο» τραβάνε από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βροχή και απεργία κάνουν δύσκολη τη ζωή των οδηγών - Μποτιλιάρισμα παντούTags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο