Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μας κάνουν πλάκα! – 20 μήνες στα χαρτιά οι “ράμπο” κατά της φοροδιαφυγής!

Μας κάνουν πλάκα! – 20 μήνες στα χαρτιά οι “ράμπο” κατά της φοροδιαφυγής!

Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου έφερνε νομοσχέδιο στη Βουλή για το επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Πέρασαν 20 μήνες και το περιβόητο Σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων του Κράτους, οι κυνηγοί της φοροδιαφυγής δηλαδή που θα έπρεπε να είναι πάνω από 2.000 άτομα… αγνοείται!

Για την ακρίβεια υπάρχουν μόλις 80 άτομα που … άγνωστο τι κάνουν και τι αποτελέσματα έχει η δουλειά τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν βαφτιστεί “ράμπο” κατά της φοροδιαφυγής, αλλά όπως φάνηκε … ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε.

Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα “Τα Νέα” χρειάστηκαν και 8 μήνες μέχρι να καθοριστεί πόσοι πρέπει να είναι και πως θα είναι το οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου από κοινού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 9 Νοεμβρίου 2011. Στην απόφαση προβλέπεται η στελέχωση του Σώματος με 2.335 ελεγκτές πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επιλεγούν με συγκεκριμένα κριτήρια κατόπιν διαγωνισμού και προσωπικής συνέντευξης.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των πρώτων 990 ελεγκτών προκηρύχθηκε για τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπεβλήθησαν 837 αιτήσεις, οι υποψήφιοι όμως όταν προσήλθαν στο εξεταστικό κέντρο στον Ταύρο βρέθηκαν αντιμέτωποι με συνδικαλιστές του υπουργείου Οικονομικών. Τελικά κατάφεραν να δώσουν εξετάσεις μόνο 254 και προσλήφθηκαν 235. Από αυτούς δύο στους τρεις δεν έχουν γίνει ακόμη ελεγκτές καθώς οι προϊστάμενοι των εφοριών στις οποίες υπηρετούν δεν τους αφήνουν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους….

Έ, κάπως έτσι η φοροδιαφυγή είναι και θα είναι για καιρό το εθνικό μας σπορ και όταν έρχεται η ώρα για μέτρα θα ψάχνουμε να δούμε γιατί γίνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Διαβάστε επίσης:
Δίνουν δόση και επιμήκυνση, ζητάνε αίμα – Θετική σε όλα, αλλά μόνο στα λόγια η Μέρκελ

Πολύ θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Μέρκελ

Επικριτικοί οι επιχειρηματίες στη Μέρκελ για τους χειρισμούς της τρόικας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε