Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ματαιώνεται η σύσκεψη που κάλεσε ο εισαγγελέας για την Ιερισσό – Τέσσερις συλλήψεις έκανε η αστυνομία

Ματαιώνεται η σύσκεψη που κάλεσε ο εισαγγελέας για την Ιερισσό – Τέσσερις συλλήψεις έκανε η αστυνομία

– Για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την επίθεση στα μεταλλεία οι συλλήψεις
– Πνίγηκε στα δακρυγόνα η Ιερισσός όταν κάτοικοι αντέδρασαν στις έρευνες στα σπίτια
– Καταγγελίες κατοίκων για “κατάληψη” του χωριού από ΜΑΤ και ΕΚΑΜ

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Ιερισσό. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια όλη την ημέρα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με το χωριό να πνίγεται δυο φορές στα δακρυγόνα.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών το πρωί, αλλά και όταν οι αστυνομικοί το απόγευμα έκαναν έρευνα σε ένα από τα σπίτια του χωριού οι κάτοικοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.

Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι αστυνομικοί σύμφωνα με τους κατοίκους έκαναν 7 προσαγωγές ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Οι δύο από τους συνολικά 7 που είχαν προσαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιπο σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και δε σχετίζονται με την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλείου χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την αστυνομία οδηγούνται στη Θεσσαλονίκη επειδή εκεί είναι η έδρα της υπηρεσίας που διενεργεί την προανάκριση. Οπως έγινε γνωστό τα αδικήματα που ανριμετωπίζουν οι τέσσερις είναι της οπλοκατοχής χωρίς την απαραίτητη άδεια, βεγγαλικά, παράνομη κατοχή ραδιοασυρμάτων (κ.α)

Για τις 11:00 πάντως είχε συγκληθεί από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγή Γιαννάκη, σύσκεψη με Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρους τους, για να συζητήσουν μετά τα σημερινά επεισόδια, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ όμως η σύσκεψη οδηγείται προς ματαίωση καθώς όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ από δικαστικές πηγές, οι εκπρόσωποι των φορέων δεν συμφώνησαν.

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό – “Έπνιξαν” ένα χωριό στα χημικά! – Συγκλονιστικό βίντεο!

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Οι κάτοικοι δεν αποχωρούν – Δακρυγόνα και οδοφράγματα για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

”Πόλεμος” στις Σκουριές Χαλκιδικής – Δακρυγόνα σε σχολείο και πετροπόλεμος γύρω από αστυνομικό τμήμα – Προσαγωγές και συλλήψεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε