Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μάθε παπά μου…γράμματα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στα θρανία θα καθίσουν οι ιερείς από την επόμενη εβδομάδα…..Κι αυτό διότι αρχίζουν τα μαθήματα επιμόρφωσης των κληρικών.

 

Πρόκειται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, τα οποία αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες του έργου που θέλει να πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Προσφάτως μάλιστα είχε τονίσει ότι στην Αρχιεπισκοπή υπάρχουν πολλοί λαμπροί κληρικοί, αξιόλογοι άνθρωποι, «αλλά και μερικοί που είναι ερασιτέχνες» και είχε προσθέσει πως το «πρώτο και βασικό έργο που έχει να κάνει η Αρχιεπισκοπή είναι να επιλέξει να βοηθήσει τα στελέχη της Εκκλησίας, ώστε το ποιμαντικό έργο της να είναι πιο αποτελεσματικό».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” στόχος των υπευθύνων της Αρχιεπισκοπής είναι να εξειδικευτούν οι ιερείς σε μια σειρά από θέματα τα οποία δεν γνωρίζουν σε βάθος, αλλά πολύ συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά την προσφορά του κοινωνικού τους έργου. Οι πρώτες ενότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα έχουν πιο οργανωμένη μορφή από το ερχόμενο φθινόπωρο.
 
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και άλλες μητροπόλεις έχουν οργανώσει μεμονωμένα μαθήματα, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια συντονισμένη προσπάθεια επιμόρφωσης ιερέων.
 
Ένας από τους ειδικούς τομείς στους οποίους θα εκπαιδευτούν οι κληρικοί είναι στην αντιμετώπιση των ουσιοεξαρτημένων ατόμων. Η Αρχιεπισκοπή σχεδιάζει τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας πρώην χρηστών ουσιών και την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εισήγηση για το θέμα. Υποχρεωτική είναι η «παρουσία όλων των ιεροδιακόνων» όπως γράφει η εγκύκλιος που έχει σταλεί σε όλους τους ναούς.
 
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500 κληρικοί- τόσοι είναι οι εφημέριοι των ναών- θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα υποχρεωτικά και προαιρετικά προγράμματα.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε