Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μάθετε να φτιάχνετε τα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη

Τα έφαγαν ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος λίγο πριν πουν το ναι στην Οικουμενική. Τα έφαγαν δεκάδες ξένοι ηγέτες όπως ο Τζώρτζ Μπους ο Πρεσβύτερος. Τα ντολμαδάκια αλλά και η μαγειρική της κας Μαρίκας Μητσοτάκη έχουν αφήσει ιστορία.

Οι συνταγές έγιναν βιβλίο και θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε λίγες ημέρες.

Θα λέγεται «Συνταγές με ιστορία» και έχουν εξώφυλλο τα περίφημα ντολμαδάκια. Θα παρουσιαστεί στις 28 Νοεμβρίου από τους Μίμη Ανδρουλάκη και Ηλία Μαμαλάκη.

Στο δελτίο Τύπου των εκδόσεων Λιβάνη αναφέρεται:

«Η Μαρίκα Μητσοτάκη µαγειρεύει και θυµάται: την κουζίνα της µητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική µαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόµη, προσβλήθηκε από το φοβερό ιό της πολιοµυελίτιδας, τη γνωριµία µε τον Κώστα Μητσοτάκη, τον έρωτα, το γάµο, τον ερχοµό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.

» Αναµνήσεις και στιγµιότυπα από µια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άµεσα συνδεδεµένη µε την πρόσφατη ιστορία του τόπου µας. Και µαζί, σ’ αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα µια ακαταµάχητη, γευστική αφορµή για να παραµένει ενωµένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε