Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μάθετε, τι ψηφίζουν Παπαρίζου και Onirama …

Ψηφίζουν Οικολογικά !
Τώρα και “πράσινες”  Συναυλίες!

Επειδή θέλει και η µουσική,  την οικολογία της…

Τρία χρόνια µετά την καταστροφική πυρκαγιά, η Αρχαία Ολυµπία φιλοξενεί «οικολογικές» συναυλίες στο πρώτο κλιµατικά ουδέτερο φεστιβάλ «Εarth Wind & Μusic Festival»

Οικολογικές… συναυλίες για όλα τα γούστα µε τους Ελλη Πασπαλά, Σταύρο Ξαρχάκο, Πάνο και Χάρη Κατσιµίχα, Ελενα Παπαρίζου και Οnirama πλάι σε πάγκους µε βιολογικά προϊόντα, φέρνει το «Εarth Wind & Μusic Festival» στην Αρχαία Ολυµπία, από 14 έως 18 Ιουλίου.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος µε ένα «κλιµατικά ουδέτερο φεστιβάλ που χρησιµοποιεί ανανεώσιµες πηγές ενέργειας» σηµειώνουν από το Κέντρο Αειφορίας (CSΕ), το οποίο συµµετέχει στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Τι σηµαίνει όµως «οικολογική συναυλία»; Λιτός σχεδιασµός της σκηνής σε συνδυασµό µε τις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας, δηλαδή φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα τοποθετηθούν στον χώρο για να παράγουν την απαραίτητη ενέργεια για τις συναυλίες αντί του ηλεκτρικού ρεύµατος.
Οπως και γεννήτριες µε βιοκαύσιµα. Ειδικός πίνακας θα δείχνει στους θεατές το επίπεδο εξοικονόµησης της ενέργειας µε ακριβή µέτρηση κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Μέσα από συγκεκριµένες διαδικασίες, οι υπεύθυνοι θα µετρήσουν τις εκποµπές ρύπων από το φεστιβάλ και θα επιχειρήσουν να τις εκµηδενίσουν.

Η Αρχαία Ολυµπία µεταµορφώνεται σε έναν διαδραστικό πολυχώρο οικολογίας και µουσικής για τις ανάγκες του φεστιβάλ, µε πρέσβειρα την Πέµη Ζούνη. «Η κάθε λεπτοµέρεια είναι σηµαντική» έλεγε χτες η ηθοποιός και βουλευτής, «καθώς δείχνει στον πολίτη τι µπορεί να κάνει ή να αποφύγει για να προστατεύσει το περιβάλλον. Το καρτελάκι, για παράδειγµα, των επισκεπτών και διοργανωτών δεν είναι πλαστικό όπως συνηθίζεται. Μέχρι και το πάχος του εισιτηρίου έχει σηµασία».

«Είναι µια σηµαντική πρωτοβουλία µέσα στην οικονοµική κρίση αλλά και στην κρίση των αξιών» προσθέτει η Πέµη Ζούνη. «Μπορεί να µην το γνωρίζουν πολλοί, αλλά ακόµη και τα φεστιβάλ ευθύνονται για την κλιµατική αλλαγή» σχολιάζει ο διευθύνων σύµβουλος του Κέντρου Αειφορίας (CSΕ), Νίκος Αυλώνας.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει στις 15 Ιουλίου µε ένα «Αφιέρωµα στον Νίκο Γκάτσο» από τον Σταύρο Ξαρχάκο µε την Ελλη Πασπαλά στο Θέατρο Ολυµπία, στην Αρχαία Ολυµπία. Την επόµενη ηµέρα ανεβαίνουν στη σκηνή ο Πάνος και ο Χάρης Κατσιµίχας. Στις 18 Ιουλίου δίνουν συναυλία η Ελενα Παπαρίζου µε τους Οnirama. Οι τρεις αυτές συναυλίες πλαισιώνονται από ποικίλες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση ζωγραφικής µε τίτλο «Μουσική – Περιβάλλον» που περιλαµβάνει τα 25 καλύτερα έργα του διαγωνισµού της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης του Νοµού Ηλείας.

Και βιολογικά προϊόντα
Στην πλατεία του Δηµαρχείου θα στηθούν (από 14 έως 18 Ιουλίου) πάγκοι µε βιολογικά προϊόντα ντόπιων παραγωγών, όπως κρασί, λιαστή ντοµάτα και τυρί. Το Σώµα Ελλήνων Προσκόπων θα δώσει µια γεύση από την καθηµερινότητα στη φύση µε διάφορες δραστηριότητες.

Η Ολυµπία είναι ο πρώτος σταθµός του «Εarth Wind & Μusic Festival», καθώς οι διοργανωτές θα µεταφέρουν το φεστιβάλ κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας.

Ενώ προγραµµατίζουν την ανάπλαση έκτασης στην Αρχαία Ολυµπία τον Οκτώβριο, σε συνεργασία µε τον Δήµο και τον Αγροτικό Ανθοκοµικό Συνεταιρισµό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής.

Από φωτοβολταϊκά πάνελ θα προέρχεται η ενέργεια για τη συναυλία της Ελενας Παπαρίζου µε τους Οnirama στις 18 Ιουλίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε