Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαθητές, φοιτητές και νέοι επιστήμονες στο Προεδρικό Μέγαρο

12 διακεκριμένοι φοιτητές, μαθητές και νέοι επιστήμονες παραβρέθηκαν στη Γιορτή για την 26η επέτειο απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Οι προσκεκλημένοι θεώρησαν ιδιαιτέρως τιμητική την πρόσκλησή τους απο τον Κ. Παπούλια, στη σημερινή Γιορτή.

Με τη σεμνή τους παρουσία οι νέοι συνομίλησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος και τους συνεχάρη, τον καθένα ξεχωριστά, για τις διακρίσεις τους εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ο Μεταδιδακτορικός Εταίρος στο Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βόννης, Αθανάσιος Χατζησταυρακίδης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε ο κ. Παπούλιας έδειξε με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον του να τιμήσει τους νέους ανθρώπους και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος μίλησε με πολύ έμπνευση για τα σύγχρονα προβλήματα.

Ο Ευάγγελος Ταρατόρης, μαθητής 3ης Λυκείου, κάτοχος αργυρού μεταλλίου στη Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα(2010) και αργυρού μεταλλίου στη Βαλκανική Μαθητική Ολυμπιάδα(2010)- οποίος έλαβε και υποτροφία από το ΜΙΤ, ανέφερε ότι τον εντυπωσίασε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε το βήμα στους νέους ανθρώπους.

Με τη σειρά του, ο Γεράσιμος Αρσένης, απόφοιτος Λυκείου, Ολυμπιονίκης σε Ολυμπιάδες Πληροφορικής, χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος τους κάλεσε σήμερα στη Γιορτή για την 36η Επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ ο Φώτης Λογοθέτης, μαθητής 3ης Λυκείου και κάτοχος αργυρού μεταλλίου στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (2010) τόνισε ότι είναι σημαντικό που η ελληνική πολιτεία δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για τους νέους επιστήμονες και γενικότερα για την εκπαίδευση.

Επίσης, ο κοινωνιολόγος Μάρτιν Κούκα, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον το γεγονός ότι δέχθηκε μια τέτοια πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μολονότι, όπως είπε, αισθάνεται ότι υπάρχουν πολλοί πιο διακεκριμένοι επιστήμονες από εκείνον. Ο κ. Κούκα ήρθε στην Ελλάδα ως μετανάστης από την Αλβανία μαζί με την οικογένειά του το 1991. Σπούδασε οικονομικά σε πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο συνέχισε τις σπουδές του στην Κοινωνιολογία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο και από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα συνεχίσει ως υπότροφος τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη φιλοσοφία σε Πανεπιστήμιο του Βελγίου.

Ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, νέος με σοβαρά κινητικά προβλήματα, απόφοιτος του 20ου Λυκείου Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη Θεσσαλονίκη στις πρόσφατες πανελλήνιες εξετάσεις και μάλλον εισάγεται πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική και αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να συναντήσει από κοντά αρκετούς πολιτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυστηρή κριτική στην πολιτική τάξη απο τον Κ. Παπούλια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε