Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα, Δράμα και Φωκίδα

Σε εξέλιξη τα τρία πύρινα μέτωπα. Στην πύρινη μάχη από το πρωί και εναέρια μέσα….

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβέστες στη Φωκίδα. Δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 18:15 στον Ελαιώνα Άμφισσας βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Ρίψεις νερού άρχισαν και πάλι από το πρωί δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτία που ξέσπασε το πρωί στο χωριό Μαυροκορδάτο, Βόρεια του Δήμου Νικηφόρου, στη Δράμα. Η φωτία δυσκόλεψε το έργο της πυρόσβεσης , καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και ο αέρας άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αντιπύραρχο, Ιωάννης Αρσενίου, στην περιοχή καταφθάνουν συνέχεια επίγειες δυνάμεις και πλέον το μέτωπο της φωτιάς έχει ρότα νοτιοανατολική, με κατεύθυνση το χωριό Ψιληράχη, ενώ έχει περιοριστεί αρκετά.

Στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 9.10 το πρωί. Καίει δασική έκταση με πεύκα και βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής. Κάποια στιγμή απείλησε και σπίτια, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, να υπάρξουν ζημιές. Στη μάχη για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 11 οχήματα με 24 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 8 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 22:50 η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα στην περιοχή Αμπελώνας Φιλιάτων Θεσπρωτίας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες. Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Κερατέα Αττικής, στα Λεχαινά και στην περιοχή Δόβραινα Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε