Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάχη στους δρόμους από το ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό – Ξύλο και χημικά στην πορεία – Κατάληψη νωρίτερα της Ηρώδου Αττικού!

Μάχη στους δρόμους από το ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό – Ξύλο και χημικά στην πορεία – Κατάληψη νωρίτερα της Ηρώδου Αττικού!

– Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών και οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό
– Ένας ηλικιωμένος διαδηλωτής λιποθύμησε από την ένταση – Υπήρξαν και τραυματισμοί – ΦΩΤΟ
– Μέλη του ΠΑΜΕ το πρωί αιφνιδίασαν τους πάντες και έφτασαν με τουριστικά λεωφορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
– ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Το ΠΑΜΕ κάνει επαναστατική γυμναστική από το πρωί στην κυβέρνηση. Μετά την πρωινή κατάληψη της Ηρώδου Αττικού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου από μέλη του, η πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας επιχειρήθηκε να αποκλειστεί στο ύψος των λουλουδάδικων αλλά πολλά μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών. Η αστυνομία προκειμένου να τους σταματήσει έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης αλλά και χημικών αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να τους σταματήσει. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κα υπήρξαν και τραυματισμοί.

Τελικά, μέρος της πορείας έφτασε μια ανάσα από την Ηρώδου Αττικού αλλά συνάντησαν και πάλι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς το πρωθυπουργικό γραφείο. Οι υπόλοιποι που ήταν από το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς εγκατέλειψαν τον χώρο και συναντήθηκαν με τους συντρόφους τους στην Βασιλίσσης Σοφίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 

Ένας ηλικιωμένος διαδηλωτής την ώρα των επεισοδίων έχασε τις αισθήσεις του και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους άλλους διαδηλωτές.

 

 

 

Το χρονικό του αιφνιδιασμού με… πούλμαν

Κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό. Ούτε οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν το Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, λίγο πριν τις 8 το πρωί τρία τουριστικά λεωφορεία – η διέλευσή τους δεν απαγορεύεται – έφτασαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο. Σταμάτησαν ξαφνικά και άρχισαν να κατεβαίνουν οι…  “τουρίστες” διαδηλωτές. Μαζί τους είχαν και πανό το οποίο ξεδίπλωσαν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και απλά παρέμειναν να κοιτούν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν πετύχει τον στόχο τους…

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ θα συνεχιστούν και θα περιλαμβάνουν και απεργίες προειδοποιούν τα μέλη του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζοντας αντιασφαλιστικό το νόμο που προωθεί η κυβέρνηση.

 Η πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε