Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 13 Αθήνα Αναλυτικά

Μαύρη τρύπα από τις δαπάνες που εκτοξεύτηκαν - Ατυχέστατη εμφάνιση του κ. Σαχινίδη

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.09.2011 | 21:19
Πρώτη δημοσίευση: 19.09.2011 | 21:19

Οι δαπάνες του κράτους αντί να μειώνονται αυξάνονται δραματικά.

Για άλλη μία φορά φαίνεται πως ο προϋπολογισμός έχει μία τεράστια μαύρη τρύπα και αυτή τη φορά δεν αφορά μόνο τα έσοδα, αλλά και τις δαπάνες, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, οι δαπάνες αυξήθηκαν σε 47,8 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 43,5 δισ ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τα μέτρα, παρά τις φωνές της τρόικας, παρά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί με την απραγία της να μην μπορεί να βάλει σε τάξη τις δαπάνες και πάλι ξέφυγαν κατά 4,5 δισεκατομμύρια από πέρυσι.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο του Mega, προκειμένου να παραπονεθεί για αυτή την είδηση της εκτόξευσης των δαπανών. Είναι τέτοιος ο πανικός στην κυβέρνηση, που ο κ. Σαχινίδης με περίσσιο θράσος δεν διέψευσε την εκτόξευση των δαπανών. 

Ωστόσο, θέλησε απλά να εξηγήσει για ποιούς λόγους εκτοξεύτηκαν οι δαπάνες λες και οι έλληνες πολίτες που καθημερινά πληρώνουν την κυβερνητική ανικανότητα, ενδιαφέρονται πού αυξήθηκαν οι δαπάνες και όχι γιατί αυξήθηκαν, ενώ θα έπρεπε διαρκώς να μειώνονται.  

Όπως τόνισε ο κ. Σαχινίδης έχουν ξεφύγει οτι δαπάνες που αφορούν την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων διότι, όπως δήλωσε, βλέπουν τις ασφαλιστικές εισφορές να καταρρέουν. Έχουν ενισχυθεί επιπρόσθετα το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ σε σχέση με αυτά που είχαν προυπολογιστεί. 
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων
  2. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων
  3. ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα
  4. ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για 23.000 ανέργους ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για 23.000 ανέργους
  5. Κοινωνικός τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία Κοινωνικός τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία
  6. ΟΑΕΔ: Νέες “στρατιές” ανέργων τον Οκτώβριο ΟΑΕΔ: Νέες “στρατιές” ανέργων τον Οκτώβριο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook